Opleiding tot milieu-ambtenaar in West-Vlaamse politieschool

De West-Vlaamse politieschool organiseert voor het eerst een volledige Vlarem-opleiding voor politieagenten en milieu-ambtenaren
Redactie KW

De West-Vlaamse politieschool organiseert voor het eerst een volledige Vlarem-opleiding voor politieagenten en milieu-ambtenaren. Dat doet ze samen met de School voor Bestuursrecht. De opleiding moet agenten wegwijs maken in het milieurecht en hen de basisbeginselen rond onder meer afval of waterverontreiniging bijbrengen. De nieuwe opleiding start in oktober.

Sluikstorten, geluidshinder of illegale lozingen. Elke gemeente heeft er ooit mee te maken. En vaak is het de politie die als eerste over die verboden praktijken op de hoogte wordt gebracht. In samenwerking met de school voor bestuursrecht organiseert de West-Vlaamse politieschool daarom een volledige Vlarem-Opleiding, een opleiding tot milieu-ambtenaar zeg maar.

De opleiding staat open voor politieagenten en gemeentelijke ambtenaren die ambtshalve met het milieu bezig zijn. Wie de opleiding volgt en een getuigschrift behaalt krijgt een politionele bevoegdheid en kan dus pv’s opmaken en overtreders beboeten. De opleiding zelf is complex en vergt toch wat voorkennis van fysica, wiskunde en scheikunde. De Vlarem-opleiding gaat in oktober van start op het provinciale domein De Gavers in Harelbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier