Opleiding industrieel ontwerpen van Howest wint Design Management Europe Award

Hogeschool West-Vlaanderen in Kortrijk heeft de Design Management Europe Award gewonnen in de categorie non-profit.
Redactie KW

Hogeschool West-Vlaanderen heeft met zijn opleiding industrieel ontwerpen de Design Management Europe Award gewonnen in de categorie non-profit. De award wordt toegekend aan organisaties die erin slagen om van een design ontwerp ook een commercieel succes te maken.

Begin dit jaar hebben een groep studenten uit 8 Europese landen werken samen gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe technieken en producten op concrete vraag van bedrijven uit de regio. Dit innovation programme is een jaarlijks project van de Howest om studenten met elkaar te laten samenwerken. Over de lands- en opleidingsgrenzen heen.

En net die samenwerking tussen studenten uit verschillende opleidingen en de samenwerking met locale bedrijven heeft de jury van de Management Europe Award overtuigd. De hogeschool laat in de categorie non-profit bijna 40 andere kandidaten achter zich, ondermeer Interieur uit Kortrijk. Dat werd tweede.

Met de Management Design Europe Award is geen prijzengeld te winnen. Het gaat om vooral de erkenning. Voor de Howest is het, naar eigen zeggen, een stimulans om in de toekomst nog nauwer samen te werken met de bedrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier