Oplegger met koelkasten brandt volledig uit

Redactie KW

Op de E40/A18 even voorbij de afrit Nieuwpoort is in de richting van Frankrijk woensdagnacht omstreeks 3 uur een oplegger geladen met een 40-tal koelkasten volledig uitgebrand.

De Sloveense trucker die met zijn trekker-oplegger van een Italiaanse transportfirma met de koelkasten op weg was van Italië naar Groot-Brittannië bemerkte de vlammen die uit zijn oplegger sloegen, maar bewaarde zijn koelbloedigheid. Even voorbij de afrit zette hij zijn gevaarte op de pechstrook en koppelde hij nog zijn trekker los die hij enkele tientallen meter verder in veiligheid bracht.

De brandweer van Nieuwpoort, de wegpolitie en een patrouille van politie Westkust snelden toe. De koelkasten vielen niet meer te redden. De oplegger brandde volledig uit.

Het verkeer moet ter hoogte van de brand op één rijvak, maar gezien het nachtelijke uur veroorzaakt dit geen verkeershinder. Het zal nog wel enkele uren duren eer de snelweg weer volledig kan worden vrijgegeven. Eerst moeten de restanten van de koelkasten in een container worden overgeladen vooraleer de oplegger kan worden weggesleept. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier