Oplaadpaal voor elektrische wagens geplaatst in Tielt

Redactie KW

Voor het eerst is er een oplaadpaal voor elektrische wagens geplaatst in Tielt. De paal is neergezet op de parking van de Europahal, waar voortaan twee parkeerplaatsen voorbehouden zijn voor elektrische voertuigen. “Het gaat om een voorlopige paal, volgende maand wordt dan het SMS-systeem geïnstalleerd zodat iedereen er gebruik zal van kunnen maken”, aldus schepen Bart Biebuyck.

Sinds maandag kunnen elektrische wagens ook op de parking van de Europahal in Tielt opgeladen worden. Firma The Plugin Company tapt elektriciteit af van de kast aan de muziekacademie en plaatste op de eerste twee parkeerplaatsen aan de Europahal zo’n oplaadpaal. “Het gaat om een voorlopig exemplaar, waar je een sleuteltje voor nodig hebt om het stopcontact vrij te maken”, zegt schepen van Ondernemen Bart Biebuyck. “Volgende maand krijgt de paal dan nog een upgrade naar het SMS-systeem, waarbij elke burger gebruik zal kunnen maken van de paal. Voorlopig zullen in feite alleen de stadsdiensten met hun elektrische wagen elektriciteit kunnen tanken aan de paal, omdat de sleutels in het stadhuis bewaard worden.”

De twee voorbehouden parkeerplaatsen mogen effectief enkel door elektrische voertuigen gebruikt worden, aldus nog Biebuyck. “De verkeersborden die de parkeerplaatsen voorbehouden zijn wettelijk, net zoals die van parkeerplaatsen voor gehandicapten. Je kunt dus beboet worden als je er fout op geparkeerd staat. Met het initiatief willen we het gebruik van elektrische voertuigen een extra impuls geven.”

(RDC)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier