Zijn we op weg naar een drievoudige dubbel met Knack, BCO en Club ?

Knack speelde de jongste drie seizoenen kampioenen, maar bekerwinst dateert van 2013. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Wouter Vander Stricht

Onze West-Vlaamse teams doen het goed, groot nieuws is dat niet. Maar zowel Knack Roeselare, BC Oostende als Club Brugge spelen straks een bekerfinale en zijn alle drie ook (mede)favoriet voor de titel. Het zou een stunt van formaat zijn mochten ze ook alle drie de dubbel pakken.

De eerste die een bekerfinale mag spelen is Knack Roeselare. De Roeselarenaars veegden afgelopen weekend al de vloer van Schiervelde aan met Maaseik en staan op 14 februari – enkele duizenden supporters vieren daar Valentijn – in het Sportpaleis in Antwerpen tegenover de ploeg uit ‘t Stad. Antwerpen is een ploeg die Knack Roeselare zeker de baas moet kunnen, maar twee jaar geleden verloren ze wel de beker tegen diezelfde ploeg. Tijd voor revanche dus.

Asse-Lennik topt momenteel wel nog het klassement in de hoogste volleybalklasse, maar Knack volgt amper op één puntje, de rest van de concurrenten op tien punten. Asse-Lennik liet dit weekend overigens een steek vallen in Guibertin. Het zit er dik in dat deze twee ploegen het onder elkaar mogen uitvechten in de play-off finale en dan geven we qua ervaring toch het voordeel aan Knack Roeselare.

Drie West-Vlaamse teams in de bekerfinale, alle drie nog op titelkoers

BC Oostende speelt op zaterdag 12 maart in Vorst zijn bekerfinale en dat ook tegen Antwerp. De kustjongens zijn al gewend aan het winnen van de dubbel. De voorgaande vier seizoenen werden ze kampioen, de laatste drie jaar deden ze daar ook telkens bekerwinst bovenop.

Ook vorig seizoen won BC Oostende de beker.
Ook vorig seizoen won BC Oostende de beker.© BELGA

Een carnaval vierend Aalst mocht dit weekend ook maar eens ondervinden dat er tegen een BCO op dreef eigenlijk weinig in te brengen valt. Als Oostende – dat ook Europees erg ambitieus is – weer de dubbel pakt, zal niemand daar van opkijken.

Een week later – of het nu op zaterdag 19 of zondag 20 maart zal zijn, dat is nog niet helemaal duidelijk – staat Club Brugge voor het tweede jaar op rij in de bekerfinale. Vorig jaar mondde dat uit in een fantastisch feest voor de supporters, daarom ook dat ze in Brugge zo blij waren dat ze zich langs AA Gent vochten naar een nieuwe bekerfinale.

Club Brugge won vorig seizoen de elfde beker uit de clubgeschiedenis.
Club Brugge won vorig seizoen de elfde beker uit de clubgeschiedenis.© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

En dat AA Gent werd zondag nog eens over de knie gelegd waardoor Club Brugge op kop komt. Uiteraard nog maar een momentopname, maar Club speelde met veel energie en toonde voor de tweede keer in een week tijd dat het de jongens van Hein Vanhaezebrouck de baas kan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier