23/01/15 om 17:14 - Bijgewerkt op 08/06/15 om 16:25

Wordt het biefstuk op mijn bord minder betrouwbaar als er in de keuken geen afwasbaar plafond hangt?

Hygiëne in restaurants, het is belangrijk maar de regels gaan erg ver.

De Standaard kopt vandaag 'Toprestaurants gezakt voor hygiëne'. Journalisten van die krant konden de inspectieverslagen inkijken van het Federaal Agentschap van de Voedselveiligheid. Daarbij hadden ze vooral oog voor 29 toprestaurants in Vlaanderen en Brussel, zaken met twee of drie Michelinsterren, met 17 of meer in Gault&Millau. Zeven van die restaurants kregen van het voedselagentschap een 'niet gunstig', wat betekent dat ze binnen de zes maanden opnieuw inspecteurs over de vloer kregen. Die verslagen dateren van 2009 en 2012 en eentje van 2013. De resultaten van die herinspecties werden niet gepubliceerd. Volgens de bewuste chefs omdat ze intussen conform de regels werken.
...

Verder lezen?

Abonneer u nu op KW. Het biedt tal van voordelen:
  • Digitale toegang tot KW van deze week
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW
  • Toegang tot het KW archief

Kies hier uw abonnement op maat:

Proef

E-krant + KW.be
1 maand GRATIS

Activeer nu »

Comfort Abonnement

Krant + E-krant + KW.be

Abonneer nu »

Digitaal Abonnement

E-krant + KW.be

Abonneer nu »

Gelieve een geldig e-mailadres mee te geven
Er is een fout opgetreden