23/01/15 om 17:14 - Bijgewerkt op 08/06/15 om 16:25

Wordt het biefstuk op mijn bord minder betrouwbaar als er in de keuken geen afwasbaar plafond hangt?

Hygiëne in restaurants, het is belangrijk maar de regels gaan erg ver.

De Standaard kopt vandaag 'Toprestaurants gezakt voor hygiëne'. Journalisten van die krant konden de inspectieverslagen inkijken van het Federaal Agentschap van de Voedselveiligheid. Daarbij hadden ze vooral oog voor 29 toprestaurants in Vlaanderen en Brussel, zaken met twee of drie Michelinsterren, met 17 of meer in Gault&Millau. Zeven van die restaurants kregen van het voedselagentschap een 'niet gunstig', wat betekent dat ze binnen de zes maanden opnieuw inspecteurs over de vloer kregen. Die verslagen dateren van 2009 en 2012 en eentje van 2013. De resultaten van die herinspecties werden niet gepubliceerd. Volgens de bewuste chefs omdat ze intussen conform de regels werken.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!