Wij West-Vlamingen laten ons te veel doen door die Antwerpenaren

© BELGA
Olivier Volckaert

Royal Antwerp Football Club tegen West-Vlaamse voetbalploegen : het staat ondertussen al 3-0. Volgt u even mee ?

Het begon met de befaamde bekermatch tussen KV Oostende en Antwerp, waar heel wat Antwerpfans een ticketje hadden bemachtigd tussen de KVO-fans. Kan gebeuren. Maar ze maakten het op een bepaald moment wel erg bont. De politie ? Die greep niet in. “We wilden niet provoceren”, klinkt de officiële uitleg. Maar er zal toch ook wel een stukje vrees voor eigen lijf en leden bijgezeten hebben. De KVO-fans, van een veel braver soort trouwens dan die van Antwerp, werden die avond trouwens heel wat minder gespaard.

Wij West-Vlamingen laten ons te veel doen door die Antwerpenaren

Een tweede West-Vlaamse incident met The Great Old : de thuismatch van KVV Coxyde tegen Antwerp FC binnen enkele weken. Wat hebben de veiligheidsmensen beslist in Koksijde ? Dat Coxyde thuis niet mag spelen Antwerp. De beleidsmakers zullen ongetwijfeld hun gegronde redenen hebben, maar ik zie maar één winnaar : de fans van The Great Old. Hun reputatie heeft er zomaar eventjes voor gezorgd dat Coxyde geen thuismatch kan spelen. Het zal immers uitwijken naar Roeselare en verliest daardoor het belangrijke thuisvoordeel. Ik vind dat persoonlijk een verkeerd signaal.

Nu is er een derde incident op til en dat gaat deze keer over de topper tussen Antwerp en Cercle Brugge van begin november. Proximus TV wil die match naar vrijdag verplaatsen om concurrentie met eerste nationale te vermijden. Klinkt logisch. Maar Antwerp gaat niet akkoord. “Onze fans zijn al jaren gewoon om op zaterdag naar de Bosuil te komen en als traditieclub houden wij vast aan die traditie.”

En dus is er nu een welles-nietes-spelletje aan de gang. De winnaar ? U raadt het al… De match wordt op zaterdag gespeeld !

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier