Carl Devos
Carl Devos
Politicoloog en UGent-ambassadeur in West-Vlaanderen
Opinie

16/06/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 15/06/17 om 08:54

"We willen onze studenten aanzetten om een rol op te nemen als verantwoordelijke en geëngageerde burgers"

Op woensdag 28 juni worden om 16 uur op Campus Kortrijk in het IDC (Industrieel Design Center) de Big Questions Awards uitgereikt. Dat klinkt groot en dat is het in zekere zin ook. Niet het evenement zelf, wel het achterliggende doel en engagement.

Big Questions is een vernieuwingsproject voor onderwijs van de UGent, dat studenten en lesgevers wil stimuleren om als 'global citizens' multidisciplinaire oplossingen te vinden voor de grote vragen, voor de grote thema's van onze tijd. In 2015 hebben wereldleiders afgesproken om tegen 2030 globale doelstellingen (zoals klimaatverandering of de strijd tegen ongelijkheid) te realiseren, we willen daar als onderwijsinstelling daartoe ons steentje bijdragen. Het thema dit jaar was 'Goede Gezondheid en Welzijn'. Welke technologie kunnen onze ingenieurs in wording bedenken om meer mensen meer gezondheid en welzijn te bezorgen?
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!