“Was 2015 het jaar van de vrouw?”

© Foto Kurt
Olivier Volckaert

Eén jaar geleden lieten we 10 sportredacteurs van KW een voorspelling maken. Welke atleten stonden voor de doorbraak? Welke ploeg zou een prijs pakken? Wie zou sportief verrassen in 2015? Nu, 1 jaar later, confronteren we gedurende 10 dagen onze collega’s met hun uitspraken van weleer. Perfect voorspeld of zwaar de mist in? Vandaag halen we verhaal bij Olivier Volckaert.

In preolympisch jaar 2015 breken deze vrouwelijke sportsters door : Laurence Herman in de golfsport, Indra Craen als taekwondoka, Emma Plasschaert in het zeilen, Emma Vandevyvere in het luchtkarabijnschieten, Maureen Beernaert op het hockeyveld, Edith Mattens als zwemster. Ook nog : Bieke Vandenabeele treedt in de voetsporen van partner Tom Goegebuer en doet aan gewichtheffen, Axelle Dauwens bevestigt. Tot slot een stoute uitspraak : Delfine Persoon wordt Sportvrouw van het Jaar. Sorry, Kim !

(26/12/2014)

1. Voorspelling eind 2014 : 2015 wordt hét jaar van de West-Vlaamse vrouw.

2. Argumentatie : enkele vrouwelijke topsporters uit West-Vlaanderen breken helemaal door en Delfine Persoon krijgt waar ze recht op heeft : de titel van Sportvrouw van het Jaar.

3. Vaststelling eind 2015 : 2015 was absoluut het jaar van de West-Vlaamse vrouw. Delfine verdedigde met succes haar wereldtitel en wordt/is Sportvrouw van het Jaar, Sandrine Tas pakte twee wereldtitels in het skeeleren, Fanny Lecluyse is Europees kampioene zwemmen en Louise Carton is Europees kampioene veldlopen. Ja, het was een topjaar voor onze West-Vlaamse vrouwen.

Ik verwacht dat 2016 het jaar van de West-Vlaamse man wordt

4. En wat nu ? Ik doe graag een voorspelling voor 2016. Ik verwacht dat 2016 het jaar van – oh verrassing – de West-Vlaamse man wordt. Frederik Van Lierde zegeviert in Hawaï in een nieuwe parcoursrecord, Philip Milanov pakt een olympische medaille, Jens Keukeleire wint een Tourrit, Koen Naert verbetert het Belgische record op de marathon en Brecht Dejaegere gaat naar het EK voetbal in Frankrijk.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier