Walem of Vanderhaeghe, wie krijgt het vanavond het zwaarst te verduren?

Johan Walem. (Foto Belga) © BELGA
Christof Decraene

De wedstrijd van vanavond tussen KV Kortrijk en KV Oostende belooft in meer dan een opzicht een interessant duel te worden.

Het was het weekje wel van KV Kortrijk. Na het verlies in Leuven verkeert Kortrijk stilaan in degradatiegevaar en de stemmen weerklinken almaar luider om trainer Johan Walem aan de deur te zetten. Voorzitter Joseph Allijns stuurde maanden geleden zelfs al een e-mail naar de Maleisische clubeigenaar om zijn bezorgdheid te uiten. En zeker bij de supporters gaat quasi niemand er van uit dat Johan Walem volgende week nog de trainingen leidt in Kortrijk. Zij zijn het magere voetbal en de dito resultaten meer dan beu en op de sociale media wordt al stevig gediscussieerd over wie straks de nieuwe trainer wordt.

Het is duidelijk: de onzekerheid is groot bij KV Kortrijk. En net nu komt het swingende KV Oostende op bezoek, het team nota bene van ex-KVK’ers Yves Vanderhaeghe en Brecht Capon. Yves Vanderhaeghe weet als geen ander wat Johan Walem er meemaakt. Hij stond eind vorig seizoen, nadat hij eerst een vernieuwd contract bij KVK had getekend maar 20 dagen later toch bekendmaakte naar Oostende over te stappen, in het oog van de storm. Yveske onderging bij de KVK-fans een naamsverandering: het werd Judas.

Walem of Vanderhaeghe, wie krijgt het vanavond het zwaarst te verduren?

Ik vraag me af wie het vanavond in het Guldensporenstadion het zwaarst te verduren zal krijgen. De geplaagde en verguisde Johan Walem of zullen de fans hun pijlen toch richten op Yves Vanderhaeghe. Het resultaat én vooral het spelpeil zal vanavond allesbepalend zijn…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier