05/04/15 om 20:00 - Bijgewerkt om 20:00

Waar ligt de toekomst van Zico?

De Ronde van Vlaanderen werd voor de West-Vlaamse profs geen onverdeeld succes. Jelle Wallays reed twee keer lek op een slecht moment, medetopfavoriet Sep Vanmarcke zakte door het ijs op de Taaienberg en Jens Keukeleire kwam nog dat tikkeltje te kort om met de absolute toppers over de derde Oude Kwaremont te geraken. Toch onthouden we de positieve zaken: Stijn Devolder reed na zes jaar nog eens een goede Ronde en Zico Waeytens, nog altijd maar 23 lentes oud, reed zich andermaal in de kijker.

Zico Waeytens maakt sinds 2012 deel uit van het profpeloton, maar eigenlijk startte zijn carrière op het allerhoogste niveau pas vorig jaar. De Ledegemnaar sukkelde in zijn eerste twee profcampagnes bij Topsport Vlaanderen van het ene euvel in het andere en kon daardoor niet eens een fel gedecimeerd programma afhaspelen. Toch nam Jean-Pierre Dubois, bondscoach van de nationale belofteploeg, hem nog twee keer mee naar het WK op de weg. Vorig jaar kon Zico, eindelijk bevrijd van blessureleed, eind...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!