Voor KV Oostende hoeft het niet te eindigen met de herfsttitel

© BELGA
Olivier Volckaert

Revelatie KV Oostende pakte nu ook zijn eerste prijs : de symbolische titel van herfstkampioen. Is dit het einde van het sprookje voor het weireldploegsje ?

Heel simpel : neen. KV Oostende is daarvoor te sterk in de breedte. Cyriac, Akpala, Musona, Vandendriessche, Canesin… Allen vinden ze vlotjes de weg naar doel. De kustploeg heeft genoeg spelers in de wachtkamer om blessures en spelers uit vorm op te vangen. En een dipje, dat komt er ongetwijfeld nog. Maar naast play-off 1 grijpen ? Dat zal dan toch een serieus dipje moeten worden. Met nog 15 matchen te gaan heeft het weireldploegsje al een voorsprong van 10 punten op de zevende…

Wees maar zeker dat enkele buitenlandse topclubs Cyriac, Lukaku, Jali en Milic volgen

In de strijd voor play-off 1 zal de maand januari cruciaal worden. Wees maar zeker dat enkele buitenlandse topclubs Cyriac, Lukaku, Jali en Milic volgen. In januari wordt het hoofd van enkele spelers wellicht dolgedraaid. Deze groep bij elkaar houden, dat wordt dan de challenge. Ook andere Belgische clubs, tegenstanders in de strijd voor de tickets voor play-off 1, zullen er veel aan doen om Oostende te destabiliseren.

Maar ik verwacht ook nog een zet van KV Oostende. Staat KV Oostende in januari nog altijd bij de toppers, is dit voor Marc Coucke een once in a lifetime kans om Europees voetbal te pakken en meer nog, mee te strijden voor de titel. Met twee of drie gerichte versterkingen doet KV Oostende wellicht tot het einde van play-off 1 mee voor de knikkers. Wees maar gerust dat KV Oostende nu al nadenkt over die versterkingen !

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier