“Unieke kans op thuiszege in beachvolley met twee handen gegrepen”

Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Met Sarah Degryse, Renée Verhulst en Anshel Ver Eecke waren maar liefst drie West-Vlamingen aan het feest op de Kortrijkse BK-manche beachvolleybal.

Een unieke weelde was het gisteren voor de West-Vlaamse beachvolleyballers in Kortrijk. Sarah Degryse (Roeselare) en Renée Verhulst (Hulste) – ze wonen momenteel allebei in Gent, maar hebben hun roots in onze provincie – pakten er onverwacht hun eerste tornooiwinst. In de finale klopten ze het topduo bestaand uit Stephanie Van Bree en Karolien Verstrepen.

Dat Sarah Degryse na een jaar zonder volley tornooiwinst pakt, is knap

Een verrassing, want de tegenstrevers speelden al in iedere BK-manche de finale en het West-Vlaamse duo nog geen enkele keer. Heel zeker een verrassing, want Sarah Degryse is in de zaal al een volledig jaar gestopt met volleybal. Dat de 32-jarige kinesiste al voor de prijzen kon meespelen en zelfs de tornooiwinst pakt, is dan ook knap.

Al voor het vierde seizoen op rij speelt ze aan de zijde van Renée Verhulst, de middenspeelster van VDK Gent die dinsdag haar 27ste verjaardag viert. Het duo veroverde als tornooiwinnaar niet alleen een cheque van 375 euro, maar pakt vooral gretig de plaats in als eerste West-Vlaamse duo. Fien Callens (Dentergem) en Maud Catry (Kortrijk) zijn er dit jaar namelijk niet bij, aangezien Catry deel uitmaakt van de nationale selectie.

Anshel Ver Eecke profiteert van afwezigheid toppers

Bij de heren was al na de halve finales duidelijk dat minstens één West-Vlaming aan het langste eind zou trekken. Anshel Ver Eecke (Menen) nam het samen met zijn vaste partner Tim Lemmens op tegen het gelegenheidsduo van generatiegenoot Louis Vandecaveye (Bellegem) en Roel Derom. Die laatste formatie had de eerste BK-manche van het seizoen al gewonnen, maar nu was het Menenaar Ver Eecke die voor het eerst een BK-tornooi op zijn naam schreef.

Vooral bij de heren was het een uitgelezen moment om te oogsten in Kotrijk, aangezien titelfavorieten Tom van Walle en Dries Koekelkoren ontbraken. De levensgezellen van Maud Catry en Fien Callens pakten verrassend zilver op een toptornooi in Rome en lijken het Belgische niveau stilaan ontgroeid.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier