Jos Remaut
Opinie

26/11/14 om 15:43 - Bijgewerkt om 15:43

Twee jonge West-Vlaamse beloften én Paus Franciscus wakkeren de Europese vlam aan

Wij waren vandaag in Straatsburg getuige van het blitzbezoek van Paus Franciscus. Maar hoe kort ook, zijn boodschap is wel blijven hangen, ook bij onze twee jonge beloftevolle Europarlementariërs die nog maar pas zijn gestart. : ook zij willen dat Europa weer warmer en menselijker wordt.

Door de bankencrisis en alles wat die teweegbracht, heeft Europa moeilijke jaren achter de rug, en dat heeft zo zijn tol geëist. Heel wat eurokritische stemmen lieten zich horen, en in tijden van economische crisis wordt er al eens korter door de bocht geredeneerd : Europa was niet meer zo geliefd bij de kiezer, die de Unie maar al te vaak ziet als een geldverslindende machine waar de mensen maar weinig van terug krijgen. Tenzij dan regeltjes die het leven nog wat ingewikkelder maken. Die negatieve gedachten hebben de Europese verkiezingscampagne van mei jl. gedomineerd, en uiteindelijk is er een nieuwe legislatuur én Europese Commissie uit voortgekomen die Europa écht wel een ander gezicht wil geven.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!