Toppers op bezoek bij onze Liga B-clubs in bekerweekend : “Kassa, kassa, maar wat op sportief vlak ?”

© VDB
Wouter Vander Stricht

Bij de dames spreekt Hermes Oostende nog een woordje mee in de strijd van de Beker van België, bij de heren hebben we nog vier ijzers in het vuur.

Achtste finales van de Beker van België volleybal. Niks valt te voorspellen binnen de sport, maar laat ons er eens met zijn allen van uitgaan dat Knack Roeselare zich simpel gaat plaatsen bij Haasrode Leuven. Let wel, onderschat die verplaatsing niet. Vorig jaar beet Maaseik zich daar de tanden stuk op de club die toen nog in de Liga B uitkwam. Emile Rousseaux zal zijn mannen wel ‘prepareren’ voor deze opdracht, de manier waarop ze deze jaargang geopend hebben met winst in de Supercup en nog zonder setverlies in de competitie zegt genoeg. Onze eerste West-Vlaamse vertegenwoordiger in de kwartfinale achten we al zeker.

Ook voor een tweede vertegenwoordiger steken we zonder dralen ons hand in het vuur. Veel doodsverachting is er niet voor nodig. Buren Marke-Webis en Prefaxis Menen bekampen elkaar, eentje stoot er dus zeker door. “Niemand zal moeten dorst lijden,” zegt Brecht Plasman, Marke-Webis-speler deze week in onze krant. De match van het jaar voor die mannen. Het niveauverschil is vrij groot tussen Liga A en B. Maar voor de ‘amateurclubs’ is het bezoek van een topper, zeker als het dan ook nog een derby is, een godsgeschenk. En ook een cadeau voor de kassier.

Daarom doet het ons ook wat vreemd aan dat er zondagnamiddag – de Liga B-ploegen zullen de dag ervoor dan al een competitiewedstrijd in de benen hebben – op net hetzelfde tijdstip en nauwelijks een tiental kilometer verder de match Optima Lendelede – Asse-Lennik staat ingepland. Ook daar kijken ze met meer verwachting uit naar het aantal toeschouwers dat zal opdagen dan naar naar hun winstkansen. Al blijven – zeker in een bekertornooi – verrassingen altijd mogelijk.