Tessa Wullaert gaat in het spoor van Kevin De Bruyne Wolfsburg veroveren

© VDB
Wouter Vander Stricht

Vrijdagavond werd in Oostende de allereerste Sparkle, noem het gerust de Gouden Schoen van het damesvoetbal, overhandigd aan Tessa Wullaert. En verrast was ze daar niet door, de spits die op 21-jarige leeftijd al grossiert in persoonlijke prijzen en titels met haar ploeg Standard. Vanaf volgend seizoen gaat ze Wolfsburg veroveren.

Bij sommige verkiezingen is de uitslag al op voorhand bekend. Dat Blatter het zou halen, ondanks de het feit dat hij uitgespuwd wordt door de bobo’s van zijn eigen continent, wist de Zwitser zelf maar al te goed. Zelfs een corruptieschandaal enkele dagen voor de verkiezingen stonden een eclatante overwinning niet in de weg. De Fifa wordt al eens vergeleken met de maffia, de Mafifia, en het woord omerta is ontleend aan dit van oorsprong Italiaans vriendenclubje, dat je beter niet verlaat. Helaas wordt omerta nu vaker in sportmiddens gebruikt.

Maar terug naar de heimat en naar wat minder onverkwikkelijke zaken. Aan de verkiezing van Tessa Wullaert, diezelfde avond als Blatter overigens, hangt dan weer geen geurtje. Of het zou het parfum van Tessa moeten zijn. Toen we vorige week bij het West-Vlaamse duo Tessa Wullaert en Diede Lemey te gast waren liet de laatste er geen twijfel over bestaan. “Als de jury er iets van kent, dan is er maar één winnares mogelijk : Tessa Wullaert.” En zo geschiedde, zelf greep Diede – 18 jaar pas – naast de titel van beste doelvrouw.

Tessa Wullaert draagt straks de aanval van VFL Wolfsburg. Het supervlieggewicht, om het in bokstermen te houden, zit vol zelfvertrouwen. In Duitsland komt ze in een andere wereld terecht, maar ze is pas afgestudeerd in de richting toerisme. Duits spreekt ze vlot, voetballen kan ze als geen ander. Dus volgend jaar hebben ze bij Wolfsburg na Kevin De Bruyne een tweede ‘chouchou’, eentje dat opgroeide aan de boorden van de Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier