“Teddy Chevalier ontpopte zich tot de chouchou van het Kortrijkse publiek”

© BELGA
Christof Decraene

Eén jaar geleden lieten we 10 sportredacteurs van KW een voorspelling maken. Welke atleten stonden voor de doorbraak? Welke ploeg zou een prijs pakken? Wie zou sportief verrassen in 2015? Nu, 1 jaar later, confronteren we gedurende 10 dagen onze collega’s met hun uitspraken van weleer. Perfect voorspeld of zwaar de mist in?

Een woelwater, onhandelbaar, een enfant terrible… Teddy Chevalier reeg de voorbije seizoenen de negatieve connotaties aan elkaar. Maar de Franse spits is bij KV Kortrijk onder leiding van Yves Vanderhaeghe opnieuw helemaal aan het ontbolsteren. Hij strooit met assists en scoorde ook al zes doelpunten. Dat zijn er nu nog altijd zes minder dan leider in de topschuttersstand Abdoulay Diaby, maar Chevalier zal, in zijn bekende stijl, daar na Nieuwjaar zeker nog verandering in brengen.

26/12/2014

1. Voorspelling eind 2014 : Teddy Chevalier (KV Kortrijk) wordt topschutter in de Jupiler Pro League

2. Argumentatie : Onder leiding van Yves Vanderhaeghe ontpopte Chevalier zich tot de revelatie bij Kortrijk. Hij had aan de winterstop zes keer gescoord en evenveel assists gegeven.

3. Vaststelling eind 2015 : Voorspelling is niet uitgekomen. Chevalier scoorde 12 keer, topschutter werd Aleksandar Mitrovic (Anderlecht) met 20 doelpunten.

Voor de Fransman was het seizoen 2014-2015 dat van de wederopstanding

4. En wat nu? : “De Franse spits kon zijn doelpuntentotaal na Nieuwjaar nog opkrikken van zes naar twaalf en door zijn 14 assists had hij een voet in bijna de helft van alle KVK-goals dat seizoen. Chevalier werd door Yves Vanderhaeghe van onder het stof gehaald en zijn metamorfose was opmerkelijk. Hij ontpopte zich tot de chouchou van het Kortrijkse publiek en werd dan ook verkozen tot ‘Kerel van het seizoen’. Voor de Fransman was het seizoen 2014-2015 dat van de wederopstanding, nadat hij bij KVK onder Hein Vanhaezebrouck en ook de seizoenen daarvoor bij zowel Zulte Waregem als RKC Waalwijk niet of onvoldoende naar waarde werd geschat, al dan niet in de hand gewerkt door enkele strapatsen van Chevalier zelf. Hij bekroonde zijn knappe seizoen met een transfer naar de Turkse topklasser Rizespor, waar hij zich echter met korte invalbeurten tevreden moet stellen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier