Superscherpe Delfine Persoon oogt klaar voor de ‘Battle in Bümpliz’

© BELGA
Wouter Vander Stricht

Delfine Persoon verdedigt zaterdagavond nabij het Zwiterse Bern haar WBC-wereldtitel tegen Nicole Boss. Vier jaar jaar geleden versloeg Persoon de vijf jaar oudere Zwitserse al eens. Maar nu bokst ze voor het eerst buiten de landsgrenzen. Maar de sterren staan goed.

Zelf sluit Delfine Persoon zich in de aanloop naar een kamp altijd wat af voor de buitenwereld. Maar de signalen die we deze week opvingen zijn uitstekend : “Delfine nog nooit zo scherp bezig gezien,” zegt haar sponsor Paul Degroote. Zelf is de zakenman samen met vrouw en zijn twee oudste zonen bij de gelukkigen die een ticketje hebben weten te bemachtigen. Het vergde nog het betere negotieerwerk met de Zwitsers om – och God – 30 tickets te geraken. Geen supportersbus die richting Helvetia tuft, jammer want de groeiende aanhang van Delfine Persoon moet dus thuis blijven.

Voor Delfine – die wel buitenlandse ervaring heeft als judoka – is het de eerste keer dat ze buiten de landsgrenzen bokst. Toch opzienbarend voor een 30-jarige atlete die de wereldtitels bij de vier bonden in het bezit heeft. Tegen Farias en Prazak deed sponsor Degroote het grootste bod en mocht dus organiseren in Zwevezele. Dit keer is het Bümpliz waar een oude theaterzaal – die amper 500 toeschouwers kan herbergen – is omgevormd tot boksarena. Het plaatsje ten westen van Bern is de plek waar Delfine Persoon haar uitdaagster Nicole Boss in de ogen kijkt. Niet voor het eerst. Vier jaar geleden versloeg Delfine haar al eens, ze won op punten, overigens erg ruim.

Zwitserse ticketprijzen

Nicole Boss zal dezelfde niet meer zijn, maar dat is ook Delfine niet. Want toen was Delfine nog geen viervoudig kampioene. Het slijp- en vijlwerk van Filiep Tampere wierp zijn vruchten af, de trainingsarbeid van Persoon kent haar gelijke niet. Als ze niet ziek wordt of geblesseerd raakt, blijft Persoon dan ook torenhoog favoriete. Zelfs als ze in een vijandig Zwitsers hol – waarvoor je wel minstens 60 euro moet betalen om binnen te geraken – haar ding moet doen. Maar boks blijft natuurlijk ook de sport waar je in een fractie van een seconde een onoplettendheid kan afgestraft zien. Iedere kamp kan je laatste zijn, maar iets in ons zegt dat we het laatste van Delfine Persoon nog niet gezien hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier