23/07/15 om 11:50 - Bijgewerkt om 12:41

Strengere aanpak mag straffen en afschrikken, maar moet vooral onze wegen veiliger maken

Steeds meer nabestaanden van verkeersslachtoffers vragen om strengere straffen voor hardleerse bestuurders die andere weggebruikers blijven in gevaar brengen. Geen onterechte eis.

Nadat eerder al nabestaanden van verkeersslachtoffers elders in het land een gelijkaardig initiatief ondernamen, schreven de familieleden van een jonge vrouw die enkele weken geleden verongelukte een open brief naar verantwoordelijken in de politiek en justitie, met de duidelijke vraag om doodrijders harder te bestraffen. Marie-Laure Geers uit Diksmuide kwam om het leven samen met haar partner, toen ze op hun motor werden aangereden door een dronken bestuurder. De jonge bestuurder kreeg een rijverbod van 15 dagen. De familie kan niet begrijpen hoe de dader, na zo'n ongeval, nu alweer achter het stuur kan en mag kruipen. Op een moment waar de ingrijpende impact van het ongeval amper is doorgedrongen, laat staan dat er een proces van verwerking zou zijn opgetreden. Ze zijn niet alleen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!