Stove over de solden

© (Foto Frank)
Redactie KW

Batjes. Koopjes. Tijd voor moeder de vrouw om te winkelen. De wiskunde van een vrouw is nooit gevaarkijker dan op het moment dat ze berekent hoeveel geld ze kan uitsparen bij het aanschaffen van interessante batjes.

Geef alvast je bankkaart een laatste afscheidszoen. Alles wat ze gisteren niet nodig had, is vandaag aan -70%. Deze unieke kans kan een logisch mens nooit laten liggen, toch? Of misschien heeft zoonlief een verzetje nodig in barre, harde tijden van examens. Laat je fils à papa eens goed uitgaan met de Visa van papa. Hij verdient het.

Want in tijden van slecht voetbal en goed weer is scholier zijn geen pretje. Je kunt geen televisie, diepvries of een potje yoghurt meer openen of een voetballer lacht je de komende weken toe. Voetballers onderscheiden zich van wielrenners, polsstokspringers of biljarters met twee zaken. Ten eerste hebben ze een uniek en stevig kapsel. Soms twijfel ik of ze een nieuwe trend willen lanceren, of gewoon een accidentje hebben gehad bij de laatste barbecue, maar de kunstige haarplooi blijft 90 minuten in de plooi.

Neem een ploegfoto voor de wedstrijd. Vergelijk deze met een plaatje van het team na de wedstrijd en het is een opgave om de zeven verschillen te vinden. Ze kunnen, zonder douchen, gewoon snel in hun maatpak springen en naar het dichtstbijzijnde trouw- of communiefeest gaan. Als ik te hard nadenk, dan springt de haargel uit mijn ‘coiffuur’. Bij hen overleeft het kapsel in weer en wind.

Daarnaast beschikken ze over een kunstwerk aan tattoo’s. De foto van hun kind, de naam van hun toekomstige ex, het eerste hoofdstuk van een boek van Hugo Claus… alles is er te vinden en te lezen. Het moeten boeiende mensen zijn in bed. Als je je verveelt, kan je ‘s nachts nog altijd naar de plaatjes kijken.

Toen ik de blonde Fellaini naast de witte punker Radja zag zingen tijdens de nationale hymne, wist ik het. We gaan een verliespartij tegemoet. Tenminste, gezichtsverlies in het buitenland. En toen moest het einde nog beginnen…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier