Stijn Dejonckheere
Stijn Dejonckheere
Volleybalspeler
Opinie

12/10/15 om 13:50 - Bijgewerkt om 14:22

Stijn Dejonckheere: "Tien minuten na de match al terug met de voeten op de grond"

De Red Dragons spelen momenteel in Bulgarije het EK volleybal. Dinsdagavond spelen ze tegen Duitsland voor een plaats in de kwartfinale. Stijn Dejonckheere, de Torhoutse libero van Knack Roeselare en de nationale ploeg, gunt ons een blik achter de schermen.

Stijn Dejonckheere: "Tien minuten na de match al terug met de voeten op de grond"

Stijn Dejonckheere was in de partij tegen Slovenië opnieuw de sfeermaker op het veld. © Foto Belga

De beste twaalf van Europa, daar horen we al zeker bij na onze mooie zege tegen Slovenië van zondagavond. Waar we in de voorbereiding overmand werden door twijfel in ons spel, komen het vertrouwen en de zelfzekerheid nu naar boven. De eerste wedstrijd tegen Polen was het begin van dat proces. 3-0 winnen van Wit-Rusland bracht ons onmiddellijk in de volgende ronde van dit EK waardoor we tegen Slovenië vrijuit konden spelen. Slovenië is een complete ploeg, die zowel gestalte als kracht heeft, maar ook over technische kwaliteiten beschikt. Een gevaarlijke combinatie dus. Het was een thriller van formaat waar het op het einde van de set telkens hard knokken was om de setballen van Slovenië weg te werken en zelf de set binnen te trekken.

Delen

"De organisatie regelde een vlucht naar Sofia midden in de nacht, goed zot"

Ik ben ervan overtuigd dat de meegereisde supporters met volle teugen genoten hebben! In een normale competitie heb je enkele dagen om te genieten van dergelijke zege. Gisteren was het tien minuten na de match terug met de voetjes op de grond. "Concentreren op de volgende match", hoor je de coaches zeggen. Schoenen af, knielappen uit, enkele toertjes 'woggen' - iets tussen walking en jogging - dan vijf minuten de benen omhoog tegen de muur en dan dat verschrikkelijk ijsbad in. Een iets minder glorieuze manier om een topprestatie te vieren.

Na de wedstrijd mochten Stijn Dejonckheere (links) en Bruggeling Pieter Coolman van een ijsbad 'genieten'.

Na de wedstrijd mochten Stijn Dejonckheere (links) en Bruggeling Pieter Coolman van een ijsbad 'genieten'. © Instagram Stijn Dejonckheere

Eenmaal aangekomen in het hotel kregen we te horen dat de organisatie onze vlucht naar Sofia, waar de rest van het tornooi wordt gespeeld, midden in de nacht had gepland. Om 3 uur 's nachts vertrekken, goed zot! Het alternatief was een busreis van 6 uur met aankomst van iets rond 2 uur 's nachts. Uiteindelijk werd het 7,5 uur rijden langs wegen die je alleen nog in de de verre uithoeken van West-Vlaanderen vindt. Autosnelwegen kennen ze hier blijkbaar nog niet. Rond 3.45 uur lagen we dan veilig en wel in een meer dan verdiend bed.

"Of we kunnen winnen tegen Duitsland? Zeker!"

Vandaag, maandag, hebben we een rustdag. Dan staat er enkel eten, trainen en slapen op het programma. Deze morgen hebben we met een korte wandeling in het park de stramme busgewrichten losgegooid en zijn we al wat warm voor de training van deze namiddag. Morgen spelen we tegen het grote Duitsland. Voor de volleybalkenners: de klassieke confrontatie tussen Vital Heynen en Dominique Baeyens. Of we kunnen winnen? Zeker! We zijn in een stadium gekomen dat we ons Calimerohoedje afzetten en alle logische voorspellingen negeren.

Zij hebben enkele wereldvedettes waaronder György Grozer, zoon van 'papa Grozer' die 20 jaar geleden het mooie weer maakte bij volleybalclub Torhout. Maar wij hebben de wilskracht, het geloof en de motivatie om los door een muur te lopen. En ooit ga ik dat ook gewoon eens doen.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!