Stijn Dejonckheere
Stijn Dejonckheere
Volleybalspeler
Opinie

10/10/15 om 10:06 - Bijgewerkt om 10:08

Stijn Dejonckheere: "Na een tornooi loop ik een hele week als een wrak rond"

De Red Dragons spelen momenteel in Bulgarije de poulefase van eht EK volleybal. Stijn Dejonckheere, de Torhoutse libero van Knack Roeselare en de nationale ploeg, gunt ons een blik achter de schermen.

Stijn Dejonckheere: "Na een tornooi loop ik een hele week als een wrak rond"

De Red Dragons, met libero Stijn Dejonckheere in het rode shirt. © Foto Belga

Na een lange en zwakke voorbereiding met vele verloren oefenwedstrijden zijn we gisteren eindelijk aan het Europees kampioenschap begonnen. We mochten ons direct meten met wereldkampioen Polen. Een land waar volleybal op bijna gelijke hoogte staat als voetbal, een droom. Het werd 0-3. De uitslag duidelijk in ons nadeel, de match misschien niet. We hebben ze het in die tweede set toch knap moeilijk gemaakt, een opsteker voor de volgende match als je het mij vraagt.

Delen

"Tegen Wit-Rusland wordt het de wedstrijd van de waarheid"

Tijd om te mijmeren over bepaalde slechte acties in de wedstrijd is er niet. Enkel vertrouwen tanken uit de positieve zaken en de volgende dag opnieuw presteren, zo werkt een tornooi als deze nu eenmaal. Het wordt straks wel de wedstrijd van de waarheid tegen Wit-Rusland. Winnen we die, dan worden we zonder al te grote verrassingen derde in onze poule, wat ons naar de volgende ronde brengt. Recuperatie is dus heel belangrijk. Massages, ijsbaden en stretchen, allemaal heel belangrijk om de volgende dag fitter voor de dag te komen dan de tegenstander. Elk procentje kan helpen om een wedstrijd te winnen op dit topniveau.

Die recuperatie is een moeilijke zaak mits ik een slechte slaper ben. Zeker na een wedstrijd waar de adrenaline nog enkele uren door je lijf pompt, is het moeilijk inslapen. Ondertussen leert mijn ervaring wel dat je met slechts vier à vijf uurtjes slaap ook kan presteren, puur op wilskracht en adrenaline. Het nadeel is wel dat ik na een tornooi een hele week als een wrak thuis rond loop. Maar daar weet mijn vriendin Celine Platteeuw ondertussen wel raad mee.

"Vrienden afgereisd naar het Bulgaarse Varna"

Voor mij is dit al mijn derde EK maar het blijft altijd wel iets speciaals. Zeker als je weet dat familie en vrienden op het thuisfront alles heel nauwgezet volgen op tv. Verder zijn er ook twee vrienden speciaal afgereisd naar het Bulgaarse Varna. Pieter Simpelaere en Thomas Haelewyn zijn twee toffe kerels waarmee ik mijn jeugdopleiding heb gespeeld in Torhout. Ondertussen spelen ze bij Ruvo Ruddervoorde, een club waar wel nog meer jongens zitten waarmee ik heb samengespeeld in de jeugd.

Wat staat er vandaag nog op het programma? Nadat de ochtendtraining is afgelopen, volgt er nog een tactische videosessie, wat tijd om te rusten, daarna een snack en een korte tactische samenvatting. Om 16.30 uur is er dan de belangrijke wedstrijd tegen Wit-Rusland. Het kriebelt al van de goesting, ik hou wel van dit leventje.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!