Staarttrio in bevordering is compleet West-Vlaams

SVV Damme haalde hun enige punt tegen WS Adinkerke, dat zelf tegen Ninove nog een tweede puntje sprokkelde. © VDB
Wouter Vander Stricht

De drie laatste posities in bevordering worden volledig ingenomen door West-Vlaamse ploegen. Kunnen zijn nog een kentering inzetten ? Zo niet zitten ze straks in provinciale met de gebakken peren.

1, 2 en 3. Zoveel punten verzamelden SVV Damme, WS Adinkerke en SK Eernegem respectievelijk in vierde klasse. Ze sluiten als trio dan ook de stand af. Nieuwkomers Damme en Adinkerke werden een moeilijk seizoen voorspeld, SK Eernegem wist zich vorig jaar al met de hakken over de sloot te redden en kan bezwaarlijk zeggen dat het versterkt uit de transferperiode kwam.

“Provinciale degradatiekandidaten kijken nu al met argusogen naar West-Vlaamse staartploegen in vierde klasse”

We zijn natuurlijk nog maar zes competitiewedstrijden ver, overhaaste conclusies zijn niet aan de orde, maar nu al mag men zich in eerste provinciale zorgen maken. Met de nakende competitiehervorming zou het wel eens kunnen dat we volgend seizoen een totaal andere reeks krijgen op het hoogste provinciale niveau. Iedere West-Vlaamse zakker uit bevordering betekent ook dat er een ploeg uit eerste provinciale tuimelt, met een watervaleffect in de reeksen eronder. Bovendien zullen uit eerste provinciale mogelijk ook extra ploegen stijgen om de derde amateurreeks (wat ongeveer gelijk zal staan met bevordering) mee te bevolken.

Van onze acht ploegen die nu in vierde klasse spelen hopen er zich toch enkele naar tweede amateurreeks (huidige derde klasse) te spelen. SW Harelbeke, OMS Ingelmunster, SCT Menen, Knokke FC en KVK Westhoek koesteren allemaal ambitie om te promoveveren, de extra stijgers uit vierde klasse dit seizoen in gedachten. Of ze dit kunnen waarmaken, zal een ander verhaal zijn. Want op nummer 1 staat nu SC Dikkelvenne. De ploeg speelde in het seizoen ’97-’98 nog in vierde provinciale, timmerde dan aan de gestage opgaan en speelde vorig seizoen kampioen in eerste provinciale Oost-Vlaanderen. Momenteel gaan ze verder op dit elan en staan ze nog zonder puntenverlies aan de leiding. KVK Westhoek mocht het afgelopen weekend aan den lijve ondervinden.

Het wordt dus sowieso, zowel bovenin als onderin, een spannend seizoen. En eentje waarvan de ontknoping ook bepalend is voor het lot van veel andere clubs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier