“Staande ovatie van Krak-publiek emotioneert Delfine Persoon”

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Wouter Vander Stricht

Delfine Persoon, West-Vlaming van het Jaar 2014, werd tijdens de Krak-hulde in Brugge gefêteerd. Het West-Vlaamse publiek dat haar al langer stevig in de armen had gesloten, gaf haar bij wijze van een staande ovatie nog een extra, warme knuffel. En Delfine en haar toeverlaat Filiep Tampere, zij genoten met volle teugen.

De jaarlijkse uitreiking van de Kraks, in het Provinciaal Hof in Brugge, werd weer een gesmaakte avond. Voor wie de jongste zeven jaar niet in West-Vlaanderen vertoefde, de Kraks zijn mensen die zich in hun gemeente belangeloos verdienstelijk maken. Ze vallen op door hun inzet en daaraan gekoppelde bescheidenheid. Ieder jaar kiezen de lezers van Krant van West-Vlaanderen, voor de 67 gemeenten waar de krant verschijnt, een krak.

Noch voor Moorslede (waar ze opgroeide), noch voor Gits (waar ze huist), noch voor Lichtervelde (waar ze traint) of voor Zwevezele (waar ze normaliter schittert) was Delfine genomineerd. Dit jaar oversteeg ze wat het Krak-schap, want in de luwte vertoefde spoorwegagente nooit. Filip Vanmoerkercke, oprichter van haar Boxing Club Lichtervelde, werd dit jaar tweede. Een plaats die Delfine dit jaar slechts één keer innam, maar daarover beloofden we eerder al niet meer uit te wijden.

Delfine Persoon werd door onze sportredactie verkozen tot beste West-Vlaamse sporter van 2014, maar door onze lezers ook tot West-Vlaming van het jaar. En die titel mocht ze officieel in ontvangst nemen op de Krak-uitreiking. Een staande ovatie van de Kraks, het provinciebestuur, aanwezige burgemeesters en andere lokale politici,… Het deed haar duidelijk wat. Ze moest ook dit keer vechten, om haar traantjes te bedwingen.

De Zwitserse Franken, omgerekend naar onze munt een bedrag van 40.000 euro, zorgen er straks voor dat haar wereldtitelkamp tegen Nicole Boss niet in Zwevezele, maar in Bern wordt beslecht. Maar Delfine zal er klaar voor zijn. “We hebben de strijd om de kamp te mogen organiseren verloren, maar de kamp zullen we winnen,” klonk het strijdvaardig.