27/02/15 om 09:32 - Bijgewerkt om 09:32

Sep, of wat dacht u?

Sep Vanmarcke werd 42ste in het eindklassement van de Ronde van de Algarve, zijn eerste en voorlopig enige wedstrijd van 2015. Zijn beste resultaat was er een 23ste plaats in de openingsrit. Toch wordt de Anzegemnaar, intussen 26 lentes oud, tot de topfavorieten voor het Vlaams openingsweekend gerekend.

Natuurlijk heeft dat te maken met zijn collega's in het peloton. Natuurlijk zagen die in het zuiden van Portugal een kwieke, opvallend frisse en met de pedalen spelende Vanmarcke aan het werk. Zoiets wil je dan misschien wel verstoppen, de anderen volledig op een verkeerd spoor zetten lukt toch niet. Toen er bergop in de finale van de koninginnenrit met ruim 3.000 hoogtemeters nog enkele mannetjes aankleefden, was Vanmarcke daar eentje van. Dat volstond en dus mag Sep zaterdag in staat geacht worden om een tweede Omloop op zijn palmares te schrijven. Drie jaar geleden klopte hij er immers al eens ene ... Tom Boonen. Vorig seizoen bleef de Anzegemnaar in het voorjaar steken op een noc...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!