Roeselare – Maaseik: Een clasico die geen clasico meer is

© VDB
Eddy Brouckaert
Eddy Brouckaert Senior writer

Het is een tijd geleden dat de clasico in het volleybal tussen Knack Roeselare en Maaseik bol stond van spanning, passie en emotie.

De tijd dat scheidsrechterlijke beslissingen om de haverklap door Vital Heynen werden betwist. Preud’homme die nu door Hein Vanhaezebrouck op dat vlak met de vinger wordt gewezen, had aan Vital ongetwijfeld een goede leermeester…

Roeselare – Maaseik: Een clasico die geen clasico meer is

Niets van dat alles afgelopen zaterdagavond in Schiervelde, waar een bij momenten foutloos Knack Roeselare – een niveau dat belooft voor de bekerfinale van aanstaande zondag in Antwerpen – drie volle sets met zijn tegenstander dolde. Met uitzondering van de derde set toen Wijsmans, Pereira (vooral hij) en Maan (vruchteloos op zoek naar zijn oude niveau van voor zijn blessure) dan toch Knack pijn deden van op de opslaglijn en een set inpikten. We volgden de wedstrijd aan de zijde van Mathy Raedschelders, bijna 40 jaar voorzitter bij Maaseik en ooit goed voor 14 titels op 20 jaar. Maar tijden veranderen en dat beseft Mathy maar al te goed.

“Die tijd van grote successen en waar op een bepaald ogenblik zelfs verzadiging optrad is momenteel ver weg”, vertelde Mathy Raedschelders. “Ik ben realist geworden , dit Maaseik zal ook dit seizoen niet meedoen voor de prijzen. Straks moeten we wellicht nog maar eens op zoek naar een nieuw team en vooral een nieuwe leider. Want eerlijk, Roeselare maakte na Baeyens de perfecte overstap naar Rousseaux. Wij bij Maaseik hebben Vital Heynen eigenlijk nooit op de juiste manier weten te vervangen. Met de komst van Wout Wijsmans hebben we orde op zaken gesteld in de kleedkamer, maar op het veld staat nog geen team, zijn we te wisselvallig en blijven bepaalde spelers toch zwaar onder de verwachtingen. Voor mij wint Roeselare aanstaande zondag met de vingers in de neus de beker en ik zie ze straks ook een Europese finale spelen. Finales play-off? Dat is volgens mij iets voor Lennik en Roeselare, met Lennik als grootste kanshebber op de titel. Ze hebben een goed team en als ze ook in eigen zaal (waar we met zijn allen zo moeilijk gaan winnen) aan die finales kunnen beginnen , dan zou het wel eens bingo kunnen zijn…”

De glazen bol van Mathy… De komende maanden weten we of de éminence grise van het Belgische volleybal het bij het rechte eind had en of Maaseik in de play-offs dan plots toch niet zijn beste volleybal terugvindt…..het schikt zich immers al te makkelijk in de rol van underdog ondanks het talent dat hun kern herbergt. Op dat vlak hoef je Mathy alvast niets meer te leren.

Alleen te hopen voor de 14.000 volleybalsupporters die komende zondag naar Antwerpen afzakken dat de bekerfinale meer spanning en emotie zal bevatten dan de clasico van afgelopen zaterdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier