16/07/15 om 10:08 - Bijgewerkt om 10:08

Reisblog (8): dagtrip strandt in kleimodder

Onze collega Charlotte stapt voor zes maanden uit het mediawereldje en volgt haar verloofde naar Cuba. Op kw.be vertelt ze tweewekelijks over haar leven aan de andere kant van de wereld. Maak kennis met onze journaliste, bijna-bruidje en Jetair-hostess in een veel te krappe broek.

Mits wat teamwork - mijn lief rommelde in de lades en gooide de sportzak vol met kleren, ik wisselde handdoeken en zocht onder het bed naar dat laatste én noodzakelijke flesje muggenmelk- konden wij vlak na het werk vertrekken naar de groene tabaksprovincie Pinar Del Rio. We haalden de afrit met glans, maar dan hé... We krijgen ondertussen het gevoel dat stedenbordjes hier uitgewist of losgevezen worden, zodat Cubanen aan kruispunten een fooitje kunnen verdienen als gids. Na wat gemok boven onze onvolledige wegenkaart stak ik mijn platte hand door het open raam, bewoog die snel op en neer, en vroeg zo een fietser te vertragen. Na een verrassend heldere uitleg voor de weg naar de Vallei van Vinales -waar onze Bed & Breakfast zich bevond- bracht hij ter sprake dat hij ons naar een tabaksplantage kon brengen. Daar zouden zijn vrienden ons maar al te graag loodsen door het sigarenproces.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!