01/07/15 om 16:39 - Bijgewerkt op 02/07/15 om 08:43

Reisblog (7): Genânt Code Rood.

Onze collega Charlotte stapt voor zes maanden uit het mediawereldje en volgt haar verloofde naar Cuba. Op kw.be vertelt ze tweewekelijks over haar leven aan de andere kant van de wereld. Maak kennis met onze journaliste, bijna-bruidje en Jetair-hostess in een veel te krappe broek.

Het was kermis in de Boca De Camarioca, een baaitje net buiten het toeristisch gebied, en daar moesten wij natuurlijk bij zijn. Attracties die met glans Fidel Castro klopten in ouderdom stonden er opgelijnd langs de snelweg. Met een broodje beenham en een blikje bier in onze handen, die samen amper 80 cent kostten, startten we onze wandeling. Voor dit feest van het jaar had iedereen zich opgemaakt. De dames droegen al wat meer doorschijn-materiaal met latex-accenten en mannen gingen voor een hemdje of rolden hun t-shirt tot de borst op om hun six-pack te tonen. Tienermeisjes pronkten met fake-bling bling en hun eerste vriendje en kleuters -u leest dat goed- zagen we met gelnagels lopen. Met honderden elleboogden ze zich naar de kermistoestellen. We zagen een mini-tractor op elektriciteit, een 'zelfgemaakte' draaimolen en een piratenschip dat snelheid maakte door een man die manueel een hendel naar voren duwde en weer naar achteren trok. Plots remmen is zo onmogelijk, me dunkt. Laat ik ook de geitenkoets niet vergeten voor de allerkleinsten. De arme bok kreeg op het einde van de avond lege bl...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!