17/06/15 om 10:12 - Bijgewerkt om 10:12

REISBLOG (6): Uiterlijk is hier heel belangrijk. Ik post het onder 'Cubaanse charme'.

Onze collega Charlotte stapt voor zes maanden uit het mediawereldje en volgt haar verloofde naar Cuba. Op kw.be vertelt ze tweewekelijks over haar leven aan de andere kant van de wereld. Maak kennis met onze journaliste, bijna-bruidje en Jetair-hostess in een veel te krappe broek.

Daar stonden we dan. Als twee kinderen verstijfd van de schrik, aan weerszijden een vuist knijpend in de stof van onze broek. We kijken naar de muur net naast de deur. Want daar, een paar duimen boven het bakje waarmee je de airco kan regelen, zit een felgroene kikker van wel vijftien centimeter groot ons aan te kijken met gitzwarte volle ogen. Onbeweeglijk en met iets van een glimlach om zijn ronde bekje leek hij even ondersteboven van het moment als wij. Na wat teamwork -waar een lege vuilbak aan te pas kwam en een dunne map die dienst deed als deksel- lieten we hem buiten in het gras landen. Iedereen zou in deze situatie meteen zijn smartphone gegrepen hebben en de termen 'Cuba - geelgroene kikker' ingetikt hebben in een zoekmachine. Deze was toch niet giftig hé? Alleen, hier heb je nergens mobiel internet.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!