03/06/15 om 20:13 - Bijgewerkt op 04/06/15 om 08:06

REISBLOG (5) : Grootse luxe en bittere armoede vlak naast elkaar

Onze collega Charlotte stapt voor zes maanden uit het mediawereldje en volgt haar verloofde naar Cuba. Op kw.be vertelt ze tweewekelijks over haar leven aan de andere kant van de wereld. Maak kennis met onze journaliste, bijna-bruidje en Jetair-hostess in een veel te krappe broek.

Ondertussen leef ik al twee maanden in Cuba en elke dag wordt duidelijker hoe dit land op twee snelheden draait. Je hebt de grootse luxe in de toeristische zones, maar ook de bittere armoede op nog geen tien kilometer van de resorts verwijderd. In sommige somptueuze hoteloptrekjes worden klanten 24 uur per dag bediend door een butler die hun gaan en staan regelt, maakt dat er verse handdoekjes zijn voor hun vertrek naar het zwembad en dat het restaurant 's avonds voor hen gereserveerd is. En dan heb je gezinnen in een baaitje tussen Havana en Matanzas die samen eten en zittend slapen in een hut van amper een paar vierkante meter groot, waar je kinderen urenlang ziet spelen met een verdwaalde plastieken zak of een gevlochten visserstouwtje.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!