Jelle Vossen werd na de match naar het Gentse ziekenhuis gebracht. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge opende zondagavond de play-offs met een 2-1-nederlaag bij AA Gent.

Eerst het goede nieuws: nee, Club Brugge had niet hoeven te verliezen in Gent. Het kwam vroeg op voorsprong en zelfs na de 2-1 kreeg het nog verschillende kansen om minstens een gelijkspel uit de brand te slepen. Maar zowel Björn Engels, tot tweemaal toe, als Lex Immers botsten op een ijzersterke Lovre Kalinic. Maar dan het slechte nieuws: nog voor de wedstrijd viel Lior Refaelov uit. De Israëliër, die vorige week met zijn nationale ploeg nog negentig minuten speelde én scoorde tegen Spanje, had op de zaterdagtraining “iets gevoeld” en werd niet fit genoeg bevonden voor de strijd. Halfweg de eerste helft viel ook de Brugse doelpuntenmaker Wesley Moraes uit, waardoor Michel Preud’homme zijn plannetje in het water zag vallen, en helemaal op het einde kreeg Jelle Vossen nog een kniestoot in de rug. De Limburger moest na de match weggebracht worden naar het ziekenhuis. Verdere onderzoeken moeten vandaag uitsluitsel brengen over de ernst van de blessure.

Die vele blessures zorgen ervoor dat er op dit moment slechts één (flank)aanvaller helemaal fit is: Dorin Rotariu. Maar de Roemeen heeft problemen om zich aan te passen en bleef zondag in Gent negentig minuten op de bank. Het is echter niet ondenkbeeldig dat Club zaterdag tegen Charleroi wel gewoon op Refaelov, Wesley of Vossen zal kunnen rekenen, maar voor Preud’homme wordt het toch bang afwachten. Moet hij zaterdag tegen Charleroi, een wedstrijd die absoluut gewonnen moet worden om de titelstrijd levendig te houden, opnieuw Engels in de aanval droppen? Of tovert hij (opnieuw) een wit konijn uit zijn hoge hoed? Bij de beloften scoort de jonge Kroaat Fran Brodic dit seizoen met de ogen dicht, maar Preud’homme lijkt niet geneigd om hem vlug een kans te geven in de A-ploeg.