Overleeft seizoensrevelatie KV Kortrijk de wintermercato?

Christof Decraene

De 1-7 in Oostende vorig weekend was de grootste uitzege ooit voor KV Kortrijk. Tegen Charleroi kan KV Kortrijk zaterdagavond misschien proberen om, nu het in de goede flow zit, ook het doelpuntenrecord voor eigen volk te breken. Dat staat voorlopig op 7-0, een resultaat dat werd geboekt in september 1986 tegen Berchem.

KV Kortrijk is zonder meer dé revelatie van dit seizoen en prijkt meer dan terecht op de derde plaats in het klassement. Toch is er van een hoerastemming geen sprake in het Guldensporenstadion, althans niet bij spelers en trainersstaf. Want Yves Vanderhaeghe, die vele voetbalwatertjes heeft doorzwommen, weet hoe snel het tij kan keren. Op dit moment lopen heel wat KVK-spelers in de kijker: Teddy Chevalier gaf al aan dat hij twijfelt om zijn contract te verlengen, AA Gent aast op Thomas Matton, die einde contract is en topschutter Ivan Santini heeft een clausule in zijn contract staan waardoor hij voor 250.000 euro weg kan… En eerder doken ook al geruchten op over Maxime Chanot, die ook aan AA gelinkt wordt.

Yves Vanderhaeghe verklaarde dat hij zich (nog) geen zorgen maakt, dat het erg stil is rond zijn spelers. Maar hij weet heel goed dat precies daarin het gevaar schuilt. De transferperiode loopt nog tot 2 februari en er kan dus nog veel gebeuren. Kortrijk kan nog leeg geplukt worden en de vraag is dan hoe het verder moet, hoe realistisch play-off 1 dan nog is.