Opnieuw een dreun voor Knack Roeselare, maar een nieuwe bekerfinale behoort nog steeds tot de mogelijkheden

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lode Blomme

Knack Roeselare moet komende zondagnamiddag in Schiervelde vol aan de bak om voor het derde jaar op rij de bekerfinale te halen. Net als in de competitie won Asse-Lennik nu ook de heenmatch in de halve finale van de Beker van België.

Opnieuw een dreun voor Knack Roeselare, maar een nieuwe bekerfinale behoort nog steeds tot de mogelijkheden


© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Na de Champions Leaguenederlaag thuis tegen Constanta vorige dinsdag kreeg Knack Roeselare zondagavond een nieuwe dreun te verwerken. Asse-Lennik bewees dat de eerdere competitie-overwinning in sporthal Molenbos geen toevalstreffer was en versloeg de landskampioen nu ook in de beker. Bovendien brachten Emile Rousseaux en de zijnen slechts één setje mee naar Roeselare, waardoor in de terugwedstrijd maximum één set mag prijsgegeven worden, anders dreigen het feestdagen in mineur te worden in Roeselare.

Bij een 3-0 of 3-1-zege komt er een golden set aan te pas en dan is Roeselare in het eigen Schiervelde wel weer in het voordeel. Ondanks de dubbele nederlaag in zes dagen tijd gelooft iedereen dan ook nog in een derde opeenvolgende bekerfinale – en terecht: tegen het dit seizoen nog ongeslagen Constanta had Knack vorige week de zege binnen handbereik en in de beker verloor het vooral door de sterke prestatie van Lennik.

Hoe dan ook wil men in Roeselare niets aan het toeval overlaten en hoopt men op een vol huis om de ploeg aan te moedigen en deze keer wel voorbij Asse-Lennik te loodsen. Onder meer enkele West-Vlaamse persoonlijkheden uit de sportwereld moeten daarbij helpen om Schiervelde tot de nok te vullen en Knack Roeselare alsnog aan een nieuwe bekerfinale te helpen.