04/03/15 om 13:13 - Bijgewerkt om 13:13

"Ontspruit de toekomst van ons profvoetbal uit een Roeselaarse hersenpan ?"

Johan Plancke, CEO bij KSV Roeselare, heeft het zoveelste plan voor een competitiehervorming van ons profvoetbal ingediend. En dit keer lijkt het kans op slagen te hebben, temeer ook de eersteklassers niet op voorhand afknappen op een voorstel dat uit tweede klasse komt. Ook Joseph Allijns, voorzitter van KV Kortrijk en een prominent figuur in bondsmiddens, heeft er zijn steun aan toegezegd.

Waar tweede klasse vroeger het vagevuur was, blijkt het nu zelfs voor sommigen de hel. Veel clubs bloeden er letterlijk dood, actie is daar inderdaad broodnodig. Een land als België, in feite een schort groot, telt momenteel 34 clubs in eerste en tweede klasse samen. Te veel, het moet met minder ! Sommigen onder hen gooiden al - zij het omdat ze geen licentie kregen - gedeeltelijk de handdoek. In derde klasse zijn er dit jaar nauwelijks een handvol die een licentie voor tweede aanvragen, de vraag is daar hoe die eindroinde er zal uitzien...
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!