“Niet Zwevezele, maar Zwitserland : de kaas van het brood van Delfine Persoon gegeten”

© BELGA
Wouter Vander Stricht

Delfine Persoon moet straks voor het eerst in haar carrière buitenshuis boksen. Uitdaagster Nicole Boss won de slag om Rome, bracht het hoogste bod uit en dus kampt Delfine op zaterdag 25 april in Bern.

Nicole Boss. 35 is ze al, ze kan ook de cijfers niet voorleggen van Delfine Persoon. De boksster uit Gits verloor één kamp toen ze ziek in de ring stond, de rest won ze. Ondertussen heeft ze de wereldtitels bij vier boksbonden op zak. Er was slechts één titel die ze in 2014 niet won, maar daar willen we u niet meer mee vervelen. Een van de 31 overwinningen boekte ze tegen Nicole Boss. Op 5 maart 2011 om precies te zijn. Knock-out kreeg ze de Zwitserse niet, maar na tien ronden won ze wel op punten. Daarmee haalde Delfine toen de Europese titel binnen.

Ondertussen zullen we ruim vier jaar verder zijn, is Delfine vier wereldtitels rijker. Nicole Boss is Europees kampioene en daagt Delfine Persoon uit. De entourage van Delfine Persoon deed er alles aan om Delfine in eigen middens te laten boksen. Bij de vorige wereldtitelkampen liep de sporthal van Zwevezele lekker vol. 2.500 fans die zich achter Delfine schaarden. Maar het bazige baasje Nicole Boss en haar team lieten zich niet doen, buiten de ring dan toch. Alle voorstellen van manager Filiep Tampere en sponsor Paul Degroote werden van tafel geveegd. Beide partijen mochten een bod gaan uitbrengen in Rome, de Zwitsers ‘staken’ het meest in.

Het thuisvoordeel is niet onbelangrijk in het boksen. Er is niet alleen het publiek, maar ook de scheidsrechters die (al dan niet bij twijfel) wel eens de kant durven kiezen van de thuisbokser. Voor Delfine, die voor het eerst buiten onze landsgrenzen gaat boksen, wordt het alvast een uitdaging. Sportief gezien moet Delfine Boss de baas kunnen. Maar ze zal ook in haar hoofd de ‘klik’ moeten maken dat ze als wereldkampioene, kampioen van de hele wereld is. Dus ook van Zwitserland !