Jos Remaut
Opinie

16/06/15 om 21:58 - Bijgewerkt om 22:22

Mobiliteitsscore of... scoren met mobiliteit ?

De Vlaamse excellenties blijven ons bestoken met voorstellen die de bevolking de stuipen op het lijf jagen. De 'slimme' (en dure !) elektriciteitsmeter van Annemie Turtelboom is nog maar net verteerd, of lap : daar is Joke Schauvliege al met de (verplichte) mobiliteitsscore voor woningen. Van de coalitiepartners Open VLD en N-VA krijgt ze meteen de wind van voren, en binnen haar eigen CD&V hoeft ze ook al niet op veel sympathie te rekenen van de vele (West-Vlaamse) plattelandsburgemeesters. Met Christof Dejaegher van Poperinge voorop.

Ronduit discriminerend voor de Westhoek, vindt hij, en als oud-voorzitter van het Westhoekoverleg weet hij waarover hij spreekt. Want laat het duidelijk zijn : de M-score is géén maatregel voor betere mobiliteit in Vlaanderen, anders was die wel afgekondigd door Ben Weyts. Nee, met haar voorstel, waar een aantal Gentse proffen al een tijdje in stilte aan werken, wil Joke Schauvliege eigenlijk de verspreide bewoning op het platteland en afgelegen plekken ontmoedigen, door huizen die slecht ontsloten zijn ten opzichte van allerlei voorzieningen een mindere score te geven, wat hun waarde moet doen dalen. Het platteland nog een beetje dieper in de put duwen dus.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!