Michel Preud’homme kan zijn frustratie niet wegstoppen

© BELGA
Olivier Volckaert

KV Oostende-Club Brugge was het duel om de derde plaats én de strijd tussen de twee beste West-Vlaamse clubs van het moment. De match eindigde op 2-2 en vooral na de match liet Michel Preud’homme weer van zich spreken.

“Er is nu een richtlijn dat we proberen om niet te reageren”, antwoordde Michel Preud’homme zondagavond op de vraag wat hij vond van de penaltyfases in KV Oostende-Club Brugge. Maar even later viel de Clubtrainer toch uit zijn rol. “Het is frustrerend, als je dag en nacht werkt, om die beslissingen tegen te hebben.”

“Wij werken ook elke dag hoor”, repliceerde Frederik Vanderbiest laconiek en toen kwam het tot een aanvaring. Preud’homme reageerde erg cynisch op het prikje van zijn Oostendse collega. “Ik moet nog veel van je leren met jouw groot palmares.” En hop, weg was de Clubtrainer.

Michel Preud’homme bleef tijdens de match nog opvallend kalm na de onterechte penalty voor KV Oostende en na de niet-gekregen strafschop voor Club, na de match kon hij zijn frustratie niet meer wegstoppen.

En ergens is dat logisch. De 5-0-zege tegen KV Kortrijk is dan toch geen referentiewedstrijd geworden. Club blijft een middelmatige leerling die de goede prestaties met middelmatige afwisselt. De zesde plaats is een minder goed rapport dan verwacht, maar is wel terecht. Wisselvalligheid troef bij Club Brugge.

In Oostende was het in de eerste plaats schrijnend om te zien dat rechtsachter Meunier voor de gevaarlijkste aanvallen zorgde, er vooral gevaar kwam op stilstaande fases en dat verdediger Engels voor de twee goals zorgde. Vooral in het middenveld ontbrak creativiteit. Het duo Vormer-Simons deed het zeker niet slecht, maar opbouwend waren zij zeker niet de evenknie van het Oostendse duo Siani-Jali. En dat verwacht je toch niet van een KV Oostende-Club Brugge ?

Toch zijn er lichtpunten voor Club. Tom De Sutter komt terug en de jonge Obbi Oulare, die zijn contract verlengd (lees : verbeterd) zag, zorgt ook voor meer concurrentie. De keuzes worden moeilijker en moeilijker voor Preud’homme.