“Michel Preud’homme beseft meer dan ooit dat de competitie in de play-offs beslist wordt”

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Eén jaar geleden lieten we 10 sportredacteurs van KW een voorspelling maken. Welke atleten stonden voor de doorbraak? Welke ploeg zou een prijs pakken? Wie zou sportief verrassen in 2015? Nu, 1 jaar later, confronteren we gedurende 10 dagen onze collega’s met hun uitspraken van weleer. Perfect voorspeld of zwaar de mist in?

In mei 2005 zal het exact tien jaar geleden zijn dat Club voor het laatst kampioen werd. Hét ideale moment om nog eens de landskroon te veroveren. Ook in de beker van België lijkt de weg naar een plaats in de finale open te liggen en als je dan toch op de Heizel staat, kan je die beker net zo goed winnen. Club lijkt in elk geval op kruissnelheid en heeft met Michel Preud’homme de ideale architect in huis. De laatste Belgische ploeg die de dubbel titel-beker kon pakken, was… Club Brugge in 1995-1996.

26/12/2014

1. Voorspelling eind 2014 : Titel én beker voor Club Brugge

2. Argumentatie : Club zat op dat moment op kruissnelheid en streed nog mee op drie fronten.

3. Vaststelling eind 2015 : De beker werd gepakt, de titel gemist. In de play-offs woog de vermoeidheid zwaar door bij Club Brugge, dat op een ijzersterk KAA Gent botste. Met ook nog een plaats in de kwartfinale van de Europa League kan blauw-zwart wel terugblikken op een mooi seizoen 2014-2015.

Een nieuwe trip naar de Heizel behoort nog steeds tot de mogelijkheden

4. En wat nu ? Club Brugge is moeizaam aan het seizoen begonnen, maar is dankzij een knappe reeks van achttien op achttien toch opgeklommen naar de bovenste regionen van het klassement. Michel Preud’homme beseft meer dan ooit dat de competitie in de play-offs beslist wordt en roteert nu volop om iedereen fit te houden. Europees zijn de Bruggelingen al uitgeschakeld, maar met een plaats in de halve finale van de Belgische beker behoort een nieuwe trip naar de Heizel nog steeds tot de mogelijkheden.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier