“Marc Coucke is hier het spel in gang komen trekken”

Johan Molly
Johan Molly Verzorger bij wielerploeg Etixx-Quick.Step

Dolle feestvreugde in het kamp van Etixx-Quickstep dinsdagavond, want na de helse kasseienrit trok Tony Martin aan het langste eind. Verzorger Johan Molly getuigt.

Wat er zich hier vanavond afspeelt, dat heb ik nog niet veel meegemaakt. Toegegeven, erg ver rijden is het voor hem nu ook niet, maar hoofdsponsor Marc Coucke is speciaal naar ons onderkomen afgezakt om te komen meevieren. Hij is hier het spel in gang komen trekken. Het is nu rond 22 uur, de renners hebben al gedineerd en zijn naar hun kamer om te rusten en te slapen, maar de rest van de ploegomkadering feest vanavond nog even voort. We hebben hier wat muziek opgezet, de sfeer zit er al goed in.

© BELGA

Ik zit nu al dertien jaar in het vak bij Patrick Lefevere en ik heb al een paar keren mee mogen genieten van een mooie overwinning. Vasseur, Richard… Het waren mooie momenten, maar zoiets zoals vandaag, dat is toch behoorlijk uniek. Als er iémand is in de ploeg die ik deze winst volledig toewens, dan is het wel Tony Martin. Na zijn pech in de tijdrit, de tegenslag op Neeltje Jans, zijn lekke band… Dan op zo’n manier vandaag nog kunnen remonteren én als winnaar solo over de streep komen en de gele trui mogen overnemen, dat is heel erg mooi. Dat pakt mij. Maar Tony blijft er rustig bij: het is altijd al een coole gast geweest.

© BELGA

Het fysieke oplapwerk na de kasseien van vandaag valt heus wel mee. Ik masseer Uran en heb die jongen vandaag wat extra massage gegeven op de armen. Hij had een blein op zijn hand, maar binnen een paar dagen is dat over. En door de uforie van vandaag maalt hij er ook niet om.

We hebben nu, met Martin, Uran en Stybar, drie renners in de top-10. Het zou mooi zijn als we dat nog kunnen volhouden tot aan de rustdag. En hopelijk kunnen we ook nog meer dan dat: hier of daar nog gaan voor ritwinst bijvoorbeeld, al dan niet in een massasprint. Of, waar ik nog het meeste op hoop: winst in de ploegentijdrit!

Maar goed, nu eerst nog even wat gaan feesten met Marc Coucke en de rest…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier