Magiër of paljaske? De waarheid zal wel in het midden liggen

© BELGA
Olivier Volckaert

Zaterdag is het KV Oostende – KV Kortrijk. Dat is niet alleen de match tussen Yves Vanderhaeghe en zijn ex-club, dat is ook de beste aanval van het moment versus de beste verdediging

Op 8 juni klonk er ten huize Yves Vanderhaeghe een zucht van opluchting. Die dag werd de nieuwe kalender voor het voetbalseizoen 2015-2016 bekend gemaakt en ongetwijfeld zocht Vanderhaeghe als allereerste naar de matchen tussen Oostende en Kortrijk. Zichtbaar opgelucht zag hij dat het eerst KV Oostende – KV Kortrijk was en niet omgekeerd. En dat is een wereld van verschil. Slechts 500 bezoekende fans kunnen zaterdag de derby tussen Oostende en KV Kortrijk bijwonen. En dat is toch een groot verschil in vergelijking met een match in het Guldensporenstadion waar de vele KVK-fans de controversiële overstap van hun trainer niet vergeten zijn. Op 24 januari mag Oostende dan naar Kortrijk, maar tegen dan is zijn transfer al lang vergeten. In Kortrijk is hij nu nog steeds ‘paljaske’, in de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport, waar deze week een artikel over KV Oostende verscheen, is hij zowaar… de ‘magiër’ ! De waarheid zal wel ergens in het midden liggen zeker ?

De match tussen KV Oostende en KV Kortrijk is ook die tussen de beste aanval en de beste verdediging

De match tussen KV Oostende en KV Kortrijk is ook die tussen de beste aanval en de beste verdediging. Wie haalt het ? KV Oostende baadt in aanvallende weelde met Cyriac (vorige week goed voor een hattrick tegen Waasland-Beveren), Joseph Akpala (ondertussen al goed voor drie goals) en Knowledge Musona (weer inzetbaar na zijn schorsing, maar wel wat ziek deze week). De drie staan samen in de top tien van de topschutterslijst in de Jupiler Pro League. En met Godwin Saviour is er een nieuw goudhaantje op weg. Binnengehaald als de betere versie van Moses Simon, debuteerde de Oostendse Nigeriaan vorige week tegen Waasland-Beveren. In negen minuten tijd kon hij al scoren, wellicht is hij op dit moment de productiefste spits in eerste.

Een omgekeerd verhaal in Kortrijk waar het scoren maar niet lukt. In het Guldensporenstadion zagen de fans drie keer op rij een saaie 0-0. Johan Walem haalt resultaat met zijn ploeg, maar het verdedigende spel wordt maar matig gewaardeerd door de Kortrijkse fans. Vreemd, nochtans pakte KVK al punten tegen Standard, Lokeren en Gent. En op de koop toe is zijn spits Aboubakar Kamara zaterdag ook nog eens geschorst. Walem wordt daardoor verplicht om het anders te proberen… en dat kan een voordeel zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier