Opinie

29/02/16 om 13:51 - Bijgewerkt om 15:41

Lien Dereere van 'Bruges Burlesque': "Gent geeft me zuurstof"

Bruges Burlesque-frontvrouw Lien Dereere heeft haar hart verloren aan Gent. Dat ze hierdoor dagelijks naar haar geboortestad Brugge, waar ze bij de Vrijwilligerscentrale werkt, moet pendelen, neemt ze er met plezier bij.

Lien Dereere van 'Bruges Burlesque': "Gent geeft me zuurstof"

Gent heeft mijn hart veroverd. In essentie zal ik wel altijd een Brugse blijven, ik kom immers uit die mooie en sympathieke stad. En toch is het Gent die me weet te raken en inspireren. Hoe dat komt? Gent is een stad met flow, een stad met dynamiek. Er beweegt altijd iets. Er gebeuren nieuwe dingen. En die zetten aan tot actie. Dat is iets wat me boeit in een stad.

Nieuwe unieke zaakjes gaan open, er is altijd wel ergens een live-optreden te beluisteren, de pop-upprojecten en streetwise concepts volgen elkaar in sneltempo op. Gent is creatief en trekt zo ook creatievelingen aan.

Delen

In Gent herken ik aspecten uit Berlijn, de wereldstad waar ik zo graag woonde

Daarnaast boeit het multiculturele aspect me. Diversiteit in smaken, geuren en kleuren is alleen maar goed voor een open blik op de wereld. Ik woonde een tijdlang in Berlijn en ook daar beweegt de stad constant en komen mensen uit alle landen en continenten elkaar tegen, botsen, groeien, confronteren en bloeien. Ik herken hier in Gent zeker aspecten uit die wereldstad waar ik zo graag woonde.

Gent heeft voor mij dan nog een extra troef: het blijft gezellig, klein genoeg om elkaar te kennen en meermaals tegen te komen, de bourgondische en feestende (West-)Vlaming verveelt zich niet, de cultuur is eerder steunend en outgoing dan anoniem en introvert. Natuurlijk niet altijd en overal, maar het beschrijft voor mij de algemene sfeer en het gevoel dat ik krijg in Gent.

Mensen vragen me wel eens waarom ik verhuisde, en dan gebruik ik steevast het woord 'zuurstof', in Gent krijgen ikzelf en mijn activiteiten binnen de burleske scène, mijn creativiteit, mijn avonturierszin maar ook mijn gezellige kant zuurstof.

>> Wat het favoriete plekje van Lien in Gent is, verklapt ze deze week in Krant van West-Vlaanderen

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!