KV Oostende heeft ook mooi volk in de tribunes zitten

© BELGA
Olivier Volckaert

KV Oostende is samen met Sint-Truiden de revelatie van het seizoensbegin. Met sprankelend voetbal veegde het al KV Mechelen en zaterdag ook nog Westerlo van de mat.

Het was een verademing om zaterdagavond in het Albertparkstadion te zijn. Niet omdat Marc Coucke eens niet gezongen heeft, maar vooral door het sprankelende voetbal van KV Oostende. De 2-1-cijfers tegen Westerlo liegen. Had KV Oostende de helft van zijn grote afgewerkt, dan was het 5-1 of 6-1 geworden. In de eerste helft kwam KVO vier keer alleen voor doelman Koen Van Langendonck, die misschien wel de beste match van zijn leven speelde. Slechts één keer werd er gescoord. In de tweede helft duwde KV Oostende door. Het moet gezegd : Westerlo bood de kustploeg ook verschrikkelijk veel ruimte. Ieder balbezit resulteerde in een doelrijpe kans en paal en doelman zorgden ervoor dat Westerlo niet met rode kaken naar huis ging. Franck Berrier, op de bank begonnen, verdeelde het spel als vanouds en ook Fernando Canesin groeit naar zijn beste vorm toe. Ja, het was zaterdag genieten aan zee.

Het was genieten aan zee, en niet omdat Marc Coucke eens niet gezongen heeft

En het valt op : veel nieuwkomers bij KV Oostende, maar Yves Vanderhaeghe kiest voor een gezonde mix van blijvers en nieuwkomers. Hij gooide de ploeg niet overhoop en teert voor een stukje op het geraamte van vorig seizoen. Maar hij voegde wel al heel wat accenten toe : zoals een erg offensief ingestelde Jordan Lukaku. En nog een leuke mix : ervaren naast jong talent. David Rozehnal lijkt de ideale mentor voor de jonge Antonio Milic. Het centrale duo was ijzersterk.

De toekomst oogt mooi voor het weireldploegsje. We hebben even gekeken wie er allemaal op de bank zat en daar zat mooi volk samen. Meer nog : we hebben eens gekeken wie allemaal in de tribune zat en heel wat eersteklassers zullen dat ook gezien hebben. Momenteel heeft de kustploeg ruim dertig spelers in de A-kern. Veel te veel en de komende weken zullen er ongetwijfeld nog enkele vertrekken.

KV Oostende staat dus aan de leiding na twee knappe prestaties. Ook STVV en Anderlecht hebben nog het maximum. En raad es tegen wie KV Oostende de komende twee weken moet ? Het blijft nog even genieten aan zee.

(OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier