KV Kortrijk mag play-off 1 nu al vergeten

© BELGA
Christof Decraene

KV Kortrijk leed vanmiddag tegen Anderlecht zijn eerste verlies voor eigen volk dit seizoen. Maar dat is niet het enige slechte nieuws. Deelname aan play-off 1 is nu al zo goed als een utopie geworden en het voetbal is de jongste weken van een belabberd niveau.

KV Kortrijk leed tegen Anderlecht zijn eerste nederlaag in het eigen Guldensporenstadion dit seizoen (1-3). En dat tegen een niet eens impressionant paars-wit. Een verrassing is dat thuisverlies echter niet. KV Kortrijk speelt de jongste weken gewoon niet goed. Tegen Anderlecht was nog wel vechtlust en goesting te zien – een groot verschil met de fletse, zielloze partij de week voordien in de Ghelamco Arena -, maar het is allemaal een beetje te weinig. Tegen Anderlecht speelde Kortrijk na de rode kaart van Nicolae Stanciu een half uur met een man meer, maar het creëerde daarin maar één kans – de goal van Saadi – en wist maar weinig aan te vangen met het vele balbezit dat het had. Dat moet zorgen baren.

We spoelen even terug naar 25 september. Die zondagavond blikt KV Kortrijk na een knappe pot voetbal Racing Genk in met 4-1. Nadien heeft menig KVK-speler het over play-off 1 en verklappen ze dat een topzesplaats altijd al het doel was dit seizoen. Maar: sinds het Genk heeft geklopt, won KV Kortrijk maar twee keer meer: tegen Charleroi en op Moeskroen. Sinds het Genk heeft geklopt, pakte Kortrijk maar 10 op 27. En sinds het Genk heeft geklopt, was het opgediste voetbal vaak van een mager allooi. Dat moet zorgen baren.

De hoera-kreten van twee maanden geleden ten spijt mag men bij KV Kortrijk na het verlies tegen Anderlecht nu al een kruis maken over de ambitie om play-off 1 te spelen. Over negen dagen wacht de kwartfinale van de Belgische beker op het veld van Eupen. Het is het enige doel dat alles wie rood en wit genegen is, nog heeft. Bij een uitschakeling dreigt een uiterst grijs seizoenseinde. Dat moet zorgen baren.