Krijgt grimmige sfeer bij Hermes straks gevolgen?

Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

In januari worden steeds de contractbesprekingen gevoerd en voorzitter Philippe Develter wil niet lijdzaam toekijken hoe zijn ploeg verder wegzakt in het klassement.

Voorzitter Philippe Develter schuwt de kritiek op coach Niels Kingma niet. (Foto Bart)

Begin 2015 is de sterke seizoensstart van Hermes Oostende in Liga A helemaal vergeten. Eind 2014 was het team niet opgewassen tegen de Belgische top, maar nu was ook het bescheiden Kivola Riemst verrassend te sterk. Terwijl het clubbestuur achteraf een nieuwjaarsreceptie had gepland, liet de kustploeg zich gewillig naar de slachtbank leiden. De unieke kans om de plaats in Play-off I veilig te stellen, werd niet met beide handen gegrepen.

Voorzitter zag lusteloos Hermes zonder grinta

Dankzij de nieuwe competitieformule spelen straks zes ploegen in Play-off I, twee meer dan vorig seizoen. Het zou dus al heel slecht moeten lopen voor Hermes – dat momenteel vierde staat – om nog uit de boot te vallen. Het beoogde Europese ticket behoort nog steeds tot de mogelijkheden, maar toch is de sfeer momenteel grimmig in de Mister V-Arena. Voorzitter Philippe Develter zag een lusteloos Hermes zonder grinta ten onder gaan en schuwde de kritiek op coach Kingma niet.

Negatieve sfeer om onderhandelingen aan te vatten

De voorzitter had het over onbegrijpelijke wissels en vedetten die een uitgebluste indruk geven. Ook de passieve coaching is volgens hem een thema dat dringend besproken moet worden. Een negatieve sfeer om de onderhandelingen aan te vatten. Eind januari wenst het clubbestuur namelijk te weten wie kandidaat is voor een verlengd verblijf. Daarvoor volgen nog confrontaties met concurrenten Gent en Zoersel. “Als die partijen verloren worden, dan zullen we zware beslissingen moeten nemen”, klonk het onomwonden.

Kustploeg kan straks drie steunpilaren verliezen

De speelsters en coach zullen dus moeten bewijzen dat ze hun plaats in de groen-gele formatie waard zijn, maar sowieso wacht het bestuur een heleboel huiswerk. Sterkhouders Anja Van Damme, Yana De Leeuw en Fien Callens overwegen straks allemaal de volleybalschoenen aan de haak te hangen. Het verlies van drie steunpilaren zou voor de jonge ploeg uiteraard een sportieve uppercut betekenen, waardoor Hermes zich straks nog maar eens op de transfermarkt mag begeven.