Knack Roeselare lijkt klaar voor de play-offs

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lode Blomme

Het verloor de heenmatch in de Challenge Round – de kwartfinale – van de CEV Cup wel met 3-2 tegen Trentino, maar het keerde bijzonder knap terug tegen de Italiaanse volleybalgrootmacht. Asse-Lennik en co zijn gewaarschuwd, want zondag starten de play-offs in de Belgische competitie.

“In Belgio sarà durissima”, stelde Simone Giannelli na de 3-2-zege van Trentino tegen Knack Roeselare. De Italiaanse passeur was terecht onder de indruk van de terugkeer van de bezoekers na een 2-0-achterstand en beseft dat het woensdag in een wellicht uitverkocht Schiervelde allesbehalve makkelijk zal worden voor de Italiaanse nummer twee. Knack werd in die eerste twee sets zeker niet weggespeeld door Trentino, maar de Italianen waren telkens koelbloediger in het setslot en leken op een ‘eenvoudige’ 3-0-overwinning af te stevenen…

Maar dat was zonder Knackcoach Emile Rousseaux en de zijnen gerekend. Tuerlinckx – indrukwekkend met 27 punten – en co bleven focussen op hun eigen spel, trokken de opslagdruk fors omhoog en sleepten een belle uit de brand, waardoor de terugmatch gered is. Meer nog: Knack maakt zeker nog een kans om de halve finale van de CEV Cup te bereiken, want het mag een mogelijke golden set thuis afwerken.

Knack lijkt dus klaar voor de play-offs, die dit weekend van start gaan. Het zag zijn voorsprong van 11 punten gereduceerd tot amper 1 (!), maar de voorbije weken kon stevig doorgetraind worden. De reguliere kampioenstitel was al weken binnen en enkele sterkhouders werden in de resterende wedstrijden gespaard om fris aan het tweede deel van het seizoen te kunnen beginnen.

Zondagavond komt Asse-Lennik op bezoek, meteen een stevige test voor Roeselare. Lennik vernederde Antwerpen in de bekerfinale en wordt straks mogelijk dé challenger van Knack. Het is de enige ploeg in België die Knack al kon verslaan dit seizoen en staat ook al met een been in de halve finale van diezelfde Challenge Round in de CEV Cup na een nieuwe 3-0-winst tegen Antwerpen. Of hebben de Vlaams-Brabanders verkeerd gepiekt en zijn ze te vroeg in topvorm ?