20/10/14 om 11:26 - Bijgewerkt om 11:26

"Je voelde al van minuut 1 dat de bom op Sclessin zou ontploffen"

Redacteur Tom Van Houtte was toeschouwer in de hel van Sclessin. Bij 1-2 in het voordeel van SV Zulte Waregem zag ref Vertenten zich genoodzaakt de wedstrijd af te fluiten nadat de supporters van Standard Luik het te bont maakten.

De Vurige Stede stond zondagnamiddag nog eens echt in brand. De vertoning van enkele honderden Luikse heethoofden in het competitieduel Standard - SV Zulte Waregem was ronduit verwerpelijk. Je eigen voorzitter, trainer en spelers met geweld bedreigen in een stadion waar ook vele kinderen zitten toe te kijken, we dachten dat je daarvoor in Turkije moest zijn. Of in de Zuid-Amerikaanse jungle. Zulte Waregemkapitein Karel D'Haene heeft het in zijn periode bij Trabzonspor nog meegemaakt dat de spelers na een overwinning op bezoek bij een van de andere topclubs in de middengang van de bus moesten gaan liggen, omdat de ruiten met projectielen werden bekogeld. Wat zich zondag op Sclessin afspeelde was ook voor de Waregemse aanvoerder nooit eerder gezien op Bel...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!