Jos Remaut
Opinie

27/04/16 om 23:11 - Bijgewerkt op 28/04/16 om 08:13

Hoe onbestuurbaar is Staden ?

Een half jaar geleden werd het idee nog lacherig afgedaan als voortvarende stemmingmakerij, maar stilaan is duidelijk dat het bittere ernst is : Staden zit in een diepe politieke crisis en een oplossing is niet meteen in zicht. De CD&V-oppositie maakt zich ondertussen op om volgende maand de procedure van de 'structurele onbestuurbaarheid' op te starten. Maar zal die een oplossing brengen ?

De huidige bestuurscoalitie van N-VA, Open VLD en SP.A, in 2012 nipt tot stand gebracht maar stevig gesmeed met anti-CD&V-cement, wil na de breuk met N-VA'er Koen Demonie nog altijd laten geloven dat ze ook zonder meerderheid verder haar koers kan varen. Als is ze ondertussen wel al tot het voortschrijdend inzicht gekomen dat ze daarvoor best de steun krijgt van die CD&V. Eerst was er sprake van gedoogsteun (waarvoor de CD&V uiteraard feestelijk bedankte, want zwart en wit gaan nu eenmaal niet samen in de politiek), daarna van het opnemen van CD&V in de meerderheid (waarbij alleen de afvallige Koen Demonie nog in de oppositie zou zitten). Wat evenzeer door Hans Mommerency en de zijnen werd afgewezen, heel snel zelfs. En ook de derde poging : CD&V lijmen met een aangepast, zogenaamd light budget, zal op de gemeenteraadszitting van morgen in rook opgaan, want het zal alweer een njet worden van CD&V.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!