Het wordt een cruciale week voor Cercle Brugge

© BELGA
Olivier Volckaert

Cercle verspeelde zaterdagavond zijn veilige veertiende plaats. De Vereniging verloor zelf op pijnlijke wijze tegen KV Kortrijk, de zege van Moeskroen-Péruwelz duwt het mes nog eens dieper in de wonde. Cercle heeft op de slotspeeldag zijn lot niet meer in eigen handen.

Het werd een pijnlijke avond voor Cercle Brugge zaterdag. De Vereniging verloor met 1-0 van KV Kortrijk, maar vooral de gemiste penalty van Tim Smolders, tegenwoordig ook assistent-trainer en dus met een belangrijke rol in de spelersgroep, zindert nog na. Net als tegen Standard vorige week, geeft Cercle in de slotfase een punt uit handen. En dat worden stilaan erg dure punten.

Daarbij komt dat Moeskroen-Péruwelz voor het eerst in tien matchen nog eens kon winnen, al kneep de scheidsrechter wel twee keer zijn ogen dicht bij nochtans duidelijke penaltyfouten. De Henegouwers wonnen daardoor met 1-0 van Westerlo.

Toch was er ook positief nieuws : Lierse en Waasland-Beveren verloren ook. Lierke Plezierke is door de nederlaag tegen Gent zeker van play-off 3, Moeskroen-Péruwelz, Waasland-Beveren en Cercle Brugge beslissen komend weekend wie Lierse vergezelt in een akelige degradatiestrijd.

En de druk ligt komend weekend bij Cercle, dat moet winnen van KV Mechelen. Gelukkig is dat een ploeg die Cercle ligt de laatste jaren, maar de spelersgroep van Cercle toonde dit seizoen ook al dat het niet kan presteren onder druk (denk maar aan de match in Lierse toen Cercle bijna een volledige match met een man meer speelde maar toch verloor). Maar zelfs met een zege is Cercle nog niet zeker van een veilige plaats, het moet hopen dat de concurrentie niet wint. Als dat maar goed afloopt. Het wordt een cruciale week in de schaduw van Jan Breydel.