Het was al tien jaar geleden dat KVK in Genk kon winnen

© BELGA
Christof Decraene

Soms kan een trainerswissel wél succesvol zijn. Dat lijkt het geval bij KV Kortrijk, waar Glen De Boeck voor een heuse revival heeft gezorgd.

Voor de komst van de Antwerpenaar telde Kortrijk 11 punten uit veertien wedstrijden. De Boeck had amper zes matchen nodig om beter te doen: 12 op 18, met als summum de zege zaterdagavond op het veld van RC Genk. Kortrijk was in Genk nochtans bijna nooit aan het feest. Het was al van het maidenseizoen in eerste klasse, anno 2008-2009, dat Kortrijk in de Luminus Arena kon winnen. Het werd toen 0-1 met een goal van Istvan Bakx. Sindsdien speelde het in tien confrontaties, play-offs incluis, twee keer gelijk, al de andere partijen werden verloren. Het illustreert de straffe prestatie die de Veekaa zaterdagavond heeft neergezet.

Het was al tien jaar geleden dat KVK in Genk kon winnen
© BELGA

Chapeau voor wat Glen De Boeck in geen tijd heeft neergezet bij KV Kortrijk

Chapeau dus voor hetgeen Glen De Boeck in geen tijd heeft neergezet bij KV Kortrijk. Zijn succesrecept: duidelijkheid én vertrouwen. En de spelers op hun beste positie uitspelen. En zo mag Kortrijk in geen tijd de degradatiezorgen uit het hoofd bannen. Tien punten voorsprong op rode lantaarn Eupen en dat met nog 30 punten te verdienen: dat halen de Oostkantonners niet meer op. Kortrijk mag na Nieuwjaar naar omhoog kijken. Niet dat een play-off 1-plaats nog de maatstaf mag of moet zijn – de Veekaa zal niet blijven winnen -, maar er is nog de beker van België. Daarin neemt Kortrijk het in de halve finale op tegen… RC Genk. Dat biedt dus perspectieven op een tweede finale. En dan is alles mogelijk.