Het verschil tussen KFC Izegem en Winkel Sport zat in de ‘goesting’

Winkelnaar Sucaet is hier even sneller op de bal dan Gombami van KFC Izegem, maar meestal was het andersom. © VDB
Wouter Vander Stricht

Het woord ‘goesting’ werd door de Radio 1-luisteraars ooit als mooiste woord omschreven, Raymond van het Groenewoud wijdde er zelfs een song aan. Wel in die goesting zat het verschil duidelijk tussen het voorlaatste geklasseerde KFC Izegem en would-be leider Winkel Sport.

De bezoekers uit Sint-Eloois-Winkel konden na de zege van Dender in de topper tegen KSV Oudenaarde naar de leiding springen. Maar ze maakten er op geen enkel ogenblik sprake op.

Ruim zeventig minuten duurde het vooral Winkel een poging ondernam die een doelkans kan genoemd worden. Dat het uiteindelijk toch nog spannend werd – Winkel keerde nog terug van 3-0 naar 3-2 – is enkel goed voor de statistieken. KFC Izegem won verdiend. Winkel Sport krijgt woensdag al de kans zich te herpakken in een nieuwe derby, eentje tegen FC Gullegem. Die buren moeten het niet hebben van individuele klasse, maar van een hecht team. Maar in Gullegem hebben ze door een conflict tussen hoofd- en jeugdbestuur besognes naasth et veld.

Benieuwd of Winkel dat sportieve blok wel kan ontmantelen. Zaterdag is er dan de match tegen titelfavoriet Dender. Na een nul op zes is het uitkijken hoe de troepen van Danny Lavens zullen reageren in deze twee belangrijke matchen.

“De wedstrijd tussen WS en Rac. Lauwe zou wel nog eens ouwerwets veel volk kunnen lokken”

En bij KFC Izegem was er reden tot feesten. Het zat dit jaar nog niet mee, het pakte met deze overwinning tegen Winkel Sport zelfs de eerste thuiszege. In doel kwam Leandro Depaepe (21) de andere youngster Daan Ronse (22) vervangen. In de slotminuten had hij nog een prachtige safe in huis om de verdiende driepunter thuis te houden. Mazzel mag je het niet noemen, het zou de de prestatie van KFC Izegem oneer aandoen. Mmaar het zit hem vaak in de details en daar liep het nu wel eens goed voor de rood-zwarte thuisploeg. Woensdagavond trekken die naar La Louvière, een van de moeilijkste verplaatsingen, maar buitenshuis kan Izegem vaak wat meer…

Het is begin november ook echte derbytijd. Zo was er zaterdag KSV Diksmuide versus Sp. Keiem, de thuisploeg zette de puntjes op de ‘i’. De voormalige vierdeklasser beent de bezoekers in het klassement bij en liet zien aan de 500 toeschouwers wie ploeg van ‘t stad is.

En woensdag 11 november is er nog een ‘kraker’. In een vooruitgeschoven wedstrijd nemen WS Lauwe en Rac. Lauwe, de nummer tween én één uit het klassement in tweede provinciale B, het tegen elkaar op. Zij kruisen dus de degens op wapenstilstand. Ook die match zou nog eens ouwerwets veel volk naar het Omer Dewitte stadion kunnen lokken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier